понедельник, 25 января 2016 г.

За годину – до двадцяти поточних питань

Третя сесія районної ради 7 скликання, яка відбулася 15 січня, тривала всього годину.  Та за такий порівняно короткий відрізок часу встигла  розглянути близько двадцяти пунктів порядку денного.









Причому, без зайвого галасу, з мінімальним обговоренням. Пояснюється  це тим, що всі питання були досконально вивчені профільними комісіями і по кожному – винесені певні рекомендації. Також зіграло роль і те,  що з більшістю матеріалів напередодні сесії депутати могли ознайомитися на офіційному сайті районної  ради. Таким чином, оперативно були розглянуті і прийняті рішення з питань бюджетного блоку, представлені  начальником фінансового відділу РДА Миколою Іваницьким, Про внесення змін до рішення районної ради від 27 січня 2015 року „Про районний бюджет на 2015 рік”, Про внесення змін до рішення  районної ради від 25 грудня 2015 року „Про районний бюджет на 2016 рік”, а також питання, озвучені начальником відділу сім’ї, молоді  та спорту РДА Наталією Авдєєнко, начальником відділу освіти РДА Тетяною Булденко – „Про районну програму оздоровлення та відпочинку дітей Щорського району на 2016-2020 роки” і „Про програму розвитку та удосконалення організації  харчування в навчальних закладах на 2016 рік”, „Про затвердження районної Програми „Шкільний автобус” на 2016-2020 роки”. Не спостерігалося бурливих емоцій і у обговоренні інших питань. Зрозуміло, що і вони, мабуть, зазнають ще не одного перегляду та внесення змін.
Головував на сесії очільник самоврядної гілки району – Павло Мірошниченко, а у президії були в.о. голови  РДА Валерій Радібеда та заступник голови  райради Іван Орда. І вони  особисто, і решта депутатів, наприкінці ухвалили звернення до вищих органів влади  розглянути можливість утворення (в ході адміністративної реформи) нового округу з центром у Щорсі. Не у Мені, не в Новгород-Сіверському, а у нас, у Щорсі. Як відреагують на цей документ „згори” – побачимо.
До речі, на цій сесії всі депутати отримали новенькі посвідчення і значки.
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий