понедельник, 18 января 2016 г.

І Бог нас чує, і добре, коли влада не забуде

Існує повір’я: у дні великих новорічних свят небеса відкриваються і Господь чує усе, що ми говоримо, про що мріємо і що просимо. А кожна людина – це цілий світ з його безмежжям і красою, сумом і радістю. І кожна – індивідум, у якого є чому повчитися.

Загалом, на наших життєвих перехрестях трапляється усякого, але ні в якому випадку не треба здаватися, зневірюватися. Треба просто жити і любити – прекрасний рідний край, Батьківщину й все те, що дане Богом. Любов зцілює душі, творить неймовірне і ніколи не закінчується.
І ще. Як не крути, а завжди поруч з нами... влада. Ну не можна без неї.
Тож щорсівчани, котрих ми зустріли у райцентрі, вирішили і її, любиму, згадати і дещо порадити. У відкритому просторі, можливо, чиновники краще почують. Бог же чує!
Анастасія Виловата, старший продавець магазину „Сновський”.
Ця дівчина-красуня нас зачарувала своєю щирою усмішкою, комунікабельністю. Оселедці, які Настя продавала, розходилися із шаленою швидкістю, а слова обрамлювалися особливим змістом:

«Якби наша влада чула, як журяться люди з приводу фінансової нестабільності, якби бачила, як іноді довго вибирають маленький шматочок сиру чи ковбаски. Кілограмами вже ніхто нічого не бере. Навіть хліб купують половинками, а продавався б третинками, четвертинками – брали б і у такій розфасовці. Думаю, місцеві керівники можуть подбати і про додаткові місця відпочинку для діточок. Однієї гірки і гойдалки у центрі явно мало».
Павло Приходько, інженер ТОВ Астра” м.Щорс:

– Працюю на підприємстві, директор якого є частиною влади. До речі, він постійно проявляє турботу про людей, не на словах – на ділі вирішує проблеми земляків. Тим, хто займає високі посади у РДА, райраді, міськраді, радив би приділяти увагу дорогам, безпеці дітлахів. Принаймні, хоча б біля шкіл, садків можна було б обладнати „лежачих поліцейських”. Дивився відео останньої сесії міськради. Коментарів – нема... Багато зайвого, популістського, мало ефективних дій.
Юлія Сидорова, м.Щорс:

– На жаль, я не можу бути критичною до чиновників, але деякі думки озвучу і побажаю більше уваги приділити колись так яскраво розрекламованому будинку сімейного типу. Оксана й Павло Куценки самотужки не можуть відремонтувати виділене їм приміщення. Владо, допоможи їм!
Також комусь треба взятися за екологічні питання і у місті, і в районі. І головний міський пляж, де влітку масові скупчення людей, варто б привести у належний стан, і додаткові дитячі майданчики створити.
Роман Хомич, м.Тернопіль, у Щорсі буває регулярно, вирішуючи питання підприємницької діяльності.

Західний регіон, у якому я живу, відрізняється від вашого, північного. І ментальністю, і побутом, і навіть економічною картиною. Влада у нас не змушує людей прибирати біля своїх обійсть, наводити елементарний порядок біля офісів. Це розуміють всі. Це роблять усі. Мені і моїм друзям неприємно, в’їжджаючи у ваше місто, бачити будяки, обірвані біг-борди, безголові пам’ятники тощо.
На площі нема елементарної розмітки, нема чітких розміток на переходах, більшість вулиць увечері темні, в калюжах, вибоїнах. Словом, бідно дуже і, здається, нікому не потрібно. Сфотографували з хлопцями неподалік залізничного мосту люк відкритий, куди хтось гілляк настиркав. Так і очі повиколювати можна.
А в розмовах людей одне: де взяти гроші на лікування і їжу? А у вас же стільки лісових багатств, така красива природа, така влітку тепла водичка у річці і такі красиві дівчата.
Микола Сенько, оператор газорозподільчої станції, Щорс:

– Їжджу нашим містом і не можу збагнути, чому ніхто не контролює ситуацію з нежитловими об’єктами, приміщеннями без хазяїв. Ну, приміром, залізничний клуб, що майже у центрі міста, коли вже приватизують? Чи чекають, коли на залізничних рейках з м’ячем гратимуть гуртківці? Чому, наприклад, нема жодного безалкогольного кафе, чому спиртні напої сумнівної якості гуляють містом і селами, чому на точках можна і цигарки, і технічну рідину під виглядом спирту купити? Скільки вже помінялося голів різних рангів, а цей сумнівний бізнес як процвітав, так і процвітає. Не думаємо про те, скільки за останні роки людей працездатного віку пішло на „той світ”...
Марія Титович, прописана у Щорсі, живе у Чепельові.


- Нашій владі, яку ми ж обрали, бажаю щастя і здоров’я, прокидатися і лягати спати з думками про людей, про те, як їм допомагати виживати. Я тримаю хазяйство, продаю продукцію. Вірю у кращі зміни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий