суббота, 9 апреля 2011 г.

Село дочекалося газу


День 5 квітня став знаменним для села Стара Рудня – туди після двадцятилітнього очікування нарешті прийшов природний газ. Одними з перших голубий вогник у своїй оселі побачило подружжя Надії Іванівни й Михайла Даниловича Руденків. До речі, Михайла Даниловича у громаді шанують і люблять, як заслужену людину, кавалера орденів Жовтневої революції, Трудового Червоного прапора, медалі «За трудову доблесть».

А тим часом довгоочікуваній події раділи й інші члени громадського об’єднання «Староруднянське» (їх назбиралося 124 чол.), котрі, власне, й затіяли копітку справу по підведенню газопроводу. Безумовними лідерами в ній показали себе голова об’є-днання Василь Коваленко й касир Катерина Надточій. Це вони, не втомлюючись, відкривали двері владних кабінетів районного й обласного масштабів, «ворушили» сільського голову, газівників, разом з районним депутатом Петром Нетребою доводили переваги цього виду палива тим односельцям, котрі з різних причин у ньому сумнівалися.
Результат, як бачимо, не забарився: і молоді, і похилого віку староруднянці повитрушували з кишень нехитрі заощадження (у середньому 8 тисяч грн.), дехто напозичався – задля свого ж благополуччя і комфорту. До речі, суттєво допоміг громаді грішми обласний депутат Олександр Веселий.
-Ви ніколи про цей крок не пошкодуєте, адже в ньому ваше майбутнє, майбутнє дітей і онуків, - сказав у вітальній промові до учасників мітингу з нагоди підключення газопроводу до вулиць села начальник Щорського УГГ Іван Пінчук. - У газифіковану місцевість, навколо якої такі ліс і річечка, охоче приїдуть дачники, нові жителі!
Івану Івановичу щиро зааплодували, як, зрештою, й усім гостям заходу – голові районної ради Івану Орді, представнику райдержадміністрації Олександру Виставнозі, гостям з чернігівських структур, безпосередньо задіяних у газових роботах.
Головному ж інженеру Щорського УГГ Ігорю Іваці сільський голова Лідія П’ятьковська, вручила пам’ятний сувенір – за особливу допомогу і увагу у вирішенні омрі-яного питання.
А воно (життя довело!) з такими ентузіастами, як у Старій Рудні, іншого результату не мало б.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий