суббота, 9 апреля 2011 г.

НАШІ В "ПЕКЕЛЬНІЙ КУХНІ"

Світлана Куценко ( третя зліва) серед учасників “Пекельної кухні». Фото з інтернету.
Почала з простішого і доступнішого: після Тур’янської школи вступила до Чернігівського кооперативного училища, потім закінчила комерці-йний технікум за спеціальністю технологія приготування їжі.

Друга мрія її почала здійснюватися зовсім недавно. Після того, як успішно пройшла кастинг і була запрошена на зйомки реаліті-шоу «Пекельна кухня».
Цей кулінарно - розважальний проект обіцяє бути крутішим за будь-який серіал.
Так стверджують його автори ( дарма, що їхнє творіння – це тільки українська версія популярного американського формату «Hell’s Kitchen” («Пекельна кухня»). В його рамках планується змагання не тільки кулінарних шедеврів, а й характерів та амбіцій. Поєдинки передбачаються серйозні. Слабкодухі не витримають. Тому з 5 тисяч бажаючих взяти участь у шоу відібрали тільки 16 – порівну чоловіків і жінок. У тому числі і Світлану Куценко із Займища.
Прискіпливо вибирали не тільки учасників, а й шеф-кухаря проекту. На Україні підходящого не знайшлося. Запросили із Санкт – Петербурга справжнього кухонного демона –Арама Мнацаканова. Про нього відомо таке: визнаний майстер кулінарії, власник 9 ресторанів. На робочому місці – різкий, цинічний, безпощадний. Не терпить не лише професійних огріхів – ладен зжити зі світу за крихту на столі. Вичавлює з кухарів усі соки. Дівчата від нього ридають ридма.
Крім випробувань на кухні, шеф-кухар приготував для підопічних цілу купу конфліктів, драматичних ситуацій – хай виплутуються, а заодно демонструють глядацькому загалу, хто є хто.
Куди не глянь – не шоу, а суцільне пекло. Недарма ж стартує на «1 плюс 1» 13 числа (квітня). Навіть суму, «вбухану» в проект, інакше, ніж пекельною, не назвеш: за оцінками експертів її б запросто вистачило, щоб відкрити розкішний ресторан у дуже пристойному місці. Навіть прізвище однієї з учасниць – Сатанівська. Вона – кухар холодного цеху в одному з відомих київських ресторанів. Решта – теж: столичні, одеські, дніпропетровські… Наша Світлана – єдина з провінції. І лише вона з усіх кухарів працює … на бензозаправці.
Але це нічого не означає. У минулому році «провінційність» Вікторії Корженок (народилася в Щорсі) не завадила їй здобути перемогу в «Суперзірці». І отримати мільйон гривень.
Переможцю «Пекельної кухні» дістанеться вдвічі менше. Але 500 тисяч теж на дорозі не валяються. А саму дорогу легкою не назвеш.
Спочатку будуть командні змагання: вісімка «червоних» проти вісімки «синіх». (Світлана – в «червоній» команді).
У кожному епізоді проекту учасники повинні нагодувати одразу 60 гостей. При чому, не «всеїдну» масовку, а вибагливих гурманів: співаків, акторів. Страви виносяться в зал тільки після дозволу шеф-кухаря. А він не допускає до подачі їжу, яка не задовольняє його бодай на два проценти.
Редактори шоу просять гостей оцінювати страви якомога суворіше. Так само чинять судді змагань: ведуча російської програми «Їмо вдома» Юлія Висоцька та київський ресторатор Сергій Гусовський. Але останнє слово залишається за шеф-кухарем. Саме А. Мнацаканов вирішує, хто програв і має залишити шоу, а у кого з’явився шанс на перемогу.
Фіналісти змагатимуться між собою в індивідуальному порядку.
… Коли Світлана Куценко повернеться в Займище (там її чекають чоловік і дві доньки), ми дізнаємось з перших уст про перипетії шоу. А поки тримаємо за землячку кулаки.

Марія Ісаченко
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий