суббота, 9 апреля 2011 г.

Зробимо місто охайним!


Нараду з керівниками міста, яка повністю стосувалася одного питання – наведення порядку на території нашого Щорса, провели 5 квітня голова районної ради Іван Орда й перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Письмак.

У їхніх зверненнях до присутніх посадовців йшлося про необхідність постійного контролю за станом навколишнього середовища і проведення днів чистоти (наприклад, щосереди і щочетверга), загалом дотримання правил благоустрою. З промовою до учасників цієї важливої наради також звернувся перший заступник міського голови Олег Ясенчук.
Олег Вікторович детально зупинився на витязі із «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і тиші на території міст та інших населених пунктів Чернігівської області», котрі були затверджені ще колись рішенням обласної ради народних депутатів 21 березня 1995 року. Ось короткі тези цих правил. Службовим особам та громадянам забороняється: Захаращувати побутовими відходами вулиці, площі, придомові території, об’єкти зеленого будівництва та місця масового відпочинку, ставити контейнери, бачки з побутовими та харчовими відходами на тротуарах, проїздах, шляхах. Вивішувати різні об’яви. Робити написи на стінах будинків і павільйонів, стовпах, опорах, деревах; встановлювати рекламу в не відведених для цього місцях. Витрушувати білизну, ковдри, килими з балконів, лоджій, вікон та на майданчиках і сходах будинків; викидати непотріб і виливати рідини з балконів та вікон будинків. Утримувати на балконах, лоджіях різних тварин і птахів.Розводити вогнища, спалювати сміття і листя на територіях підприємства, установ і організацій; звалювати сміття та інший непотріб в річки, канави, на вулицях та в інших місцях. Розкопувати без відповідного дозволу територію вулиць, площ, дворів та інших громадських місць, а також залишати без впорядкування у визначені строки місця розкопування. Заправляти, мити, ремонтувати автомобілі та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях, берегах річок, озер та штучних водоймищ, тротуарах, у парках і скверах, біля криниць та водозабірних колонок. Порушення правил благоустрою території міста та інших населених пунктів, а також недотримання правил щодо забезпечення чистоти і порядку у містах та інших населених пунктах тягне за собою адміністративну відповідальність для громадян та службових осіб у вигляді попередження або накладання штрафу.
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий