суббота, 16 апреля 2011 г.

Маленька часточка великої держави

Роман Циганок
Головною проблемою віддаленої від райцентру Софіївки є демографічна ситуація. Протягом 2010 року у цьому маленькому селі, де лишилося 107 господарств, не народилося жодної дитини й не зареєстровано жодного шлюбу.

Люди живуть за рахунок ведення особистого підсобного господарства, обробітку землі, отримання пенсій та державних допомог, продажу молока та сиру. Переймаються як, зрештою всюди по Україні, низькими закупівельним цінами, за які виживати занадто складною. Щоправда, залишаючись великими оптимістами, сподіваються на державну дотацію на корів, зниження цін на бензин і солярку. На часі ж оранка городів, яка за ни-нішньої ситуації буде справді «золотою». Тим паче, що софіївчани укупі з глибокоріжцями й іванівцями залишилися без базового сільгосп-підприємства. Майже все воно нагадує суці-льну руїну – з випиляними на металобрухт баштами, причепною технікою, розкуроченими приміщеннями ферм і складів.
На сход до сільчан приїхав голова райдержадмі-ністрації О.В. Грабовський, намагаючись коректно, із знанням справи відповідати на всі (навіть занадто емоційні!) звернення. Відразу допоміг зрушити з місця проблему з грейдеруванням вулиць, звернувшись безпосередньо до корюківчан. Змалювавши картину справ в районі, Олександр Володимирович зазначив: треба всім працювати і працювати задля спільного поступу вперед. І не терпіти такі ганебні явища, як крадіжки, самогоноваріння, зловживання спиртними напоями, неробство.
Про порядок виплати коштів дітям війни, особливості законодавчих колізій у цій ситуації розповіла заступник начальника райуправління ПРУ Наталія Васько, а про усі нюанси нарахування субсидій – начальник управління праці й соцзахисту населення Микола Колодюк. А начальник відділу культури РДА Наталія Добненко заручилася підтримкою громади у питанні до-цільності функціонування сільського клубу.
Зі своїми виборцями намагався бути відвертим і щиро переймався вирішенням наболілого сільський голова Роман Циганок.
Словом, розмірене життя глибинки триває.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора


Комментариев нет:

Отправить комментарий