суббота, 16 апреля 2011 г.

Колія, прокладена за горизонт


Чотирнадцята дистанція колії посідає вагоме місце в житті Щорського району. За підсумком минулого року саме вона забезпечила надходження до місцевого бюджету найбільшої суми прибуткового податку з працюючих громадян.
На чому ґрунтується цей показник і які результати роботи колійників у першому кварталі – «Променю» розповів начальник підприємства В.М. Борисенко.
Перш за все Володимир Миколайович зауважив, що колектив «дистанції» складається з 319 осіб (з них майже сотня – це мешканці нашого краю). Обслуговується ділянка від Бахмача до білоруського кордону довжиною 140 кілометрів. Однак якщо врахувати наявність двоколійних відтинків шляху та інші аспекти, то колійне господарство фактично є майже удвічі більшим – 278 км. Загалом на підприємстві мають роботу трудівники з семи районів Чернігівської області. У даному випадку Щорському району, можна сказати, пощастило: усі вони сплачують податки із своїх зарплат до місцевої скарбниці.
Стосовно діяльності протягом першого кварталу 2011 року, то 14-та дистанція забезпечила безперебійний процес перевезень. Збоїв, затримок руху потягів з вини колійників, можна сказати, не було. Зазвичай у зимовий сезон велася розчистка колій від снігу, утримувалися в належному стані стрілочні переводи. У січні тривала заміна рейок – уклали понад 5 кілометрів плетей безстинового шляху. Завдяки вжитим заходам поточного утримання стан колії перебуває в нормі. У другому кварталі має розпочатися плановий процес заміни шпал.
Незабаром групу спеціалістів 14-ї дистанції можуть відрядити працювати на об’єкти, що будуються або реконструюються в Києві, Львові або Донецьку до Чемпіонату Європи з футболу. Це свідчить про високий рівень підготовки місцевих фахівців. Також у перспективі – з квітня по травень включно – проведення комісійного огляду залізничних переїздів з метою вивчення ситуації стосовно безпеки дорожнього руху.
Залізниця працює злагоджено та ефективно, а невід’ємною складовою цього процесу є і 14-та дистанція колії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий