суббота, 2 апреля 2011 г.

Ситуація контрольована

На початку 2011 року криміногенна ситуація у Щорському районі позначилася рядом позитивних тенденцій. Про результати роботи місцевих правоохоронців читачам «Променя» розповів начальник РВ УМВС В.А. МИХАЛЬЧЕНКО
-Володимире Анатолійовичу, якщо вдатися до порівняння – чим перші три місяці 2011 року відрізняються від аналогічного періоду торік?
-Перш за все - зменшенням кількості скоєних кримінальних злочинів. Станом на кінець березня їх зареєстровано 33, а минулого року було 39. Вважаю, що основною причиною зміни ситуації є комплексна профілактична робота, яка застосовується співробітниками органів внутрішніх справ у своїй повсякденній діяльності. Більш ефективно спрацювали слідчі райвідділу міліції – вони розслідували і спрямували до суду 87,2% кримінальних справ (за І квартал торік – 66,7%). Очевидним позитивом є те, що на Щорсівщині протягом цього періоду спостерігається зменшення кількості скоєних тяжких та особливо тяжких злочинів.
- Протидія нелегальному обігу наркотиків та зброї залишається серед пріоритетів міліції?
- Саме так. З початку року співробітниками міліції вилучено понад три кілограми наркотичної речовини (коноплі). Також з незаконного обігу вилучено обріз мисливської рушниці, малокаліберну гвинтівку, багнет-ніж, кинджал і патрони до вогнепальної зброї.
- А які тенденції в боротьбі зі злочинами у сфері економіки?
- За період з січня по березень зареєстровано 7 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів. У даних випадках мова йде про виготовлення та збут фальсифікованих алкогольних напоїв. Ми підвищуємо увагу до цього напрямку роботи. Активніше застосовуватимуться і норми Кодексу України про адміністративні правопорушення. Результатом цієї практики вже є 20 складених протоколів за самогоноваріння. Принагідно додам: 22 березня працівники нашого райвідділу міліції спільно зі своїми колегами з Чернігова припинили функціонування незаконного залу гральних автоматів у центрі Щорса.
- Які проблеми існують у роботі Щорського РВ УМВС?
- Нестача коштів негативно впливає на оперативність реагування. Нещодавно транспортний парк райвідділу поповнився двома автомобілями, але не втрачає своєї актуальності проблема забезпечення бензином. Також у стадії добудови перебуває ізолятор тимчасового тримання (як кажуть по-простому в народі – тюрма). З цієї причини взятих під варту громадян доводиться перевозити до ІТТ у сусідні райони.
Результатом 100 % комплектування підрозділів кримінальної міліції є значне покращення розкриття злочинів у 2010 році та у І кварталі 2011 року. Якщо в 2009 році розкриття становило 65 %, то у 2010 – 86,8 % (це один з кращих показників в області). Станом на сьогоднішній день розкриття становить 87,2 %, а за аналогічний період 2010-го року даний показник складав 66,7 %. Хоча загальний некомплект атестованого особового складу складає 13,5%. Напередодні свята створення служби карного розшуку особливо приємно це відмітити.
Хочу звернути увагу і на деякі негативні моменти в роботі особового складу. Дійсно, мають місце випадки грубого ставлення до громадян з боку деяких співробітників міліції, не завжди професійного та ефективного виконання ними своїх обов’язків. Керівництво органів внутрішніх справ працює над викоріненням цих проявів. Регулярно проводяться дні дисципліни та законності, здійснюється прийом громадян і розгляд їхніх скарг.
- Чим ще позначена щоденна робота РВ УМВС?
- Ми співпрацюємо з іншими правоохоронними структурами, прикордонною та податковою службами, СБУ, митницею, прокуратурою, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Ряд наших співробітників нещодавно заохочені вищим керівництвом за результативне виконання посадових обов’язків. Разом з тим працівники міліції відзначаються і в інших сферах – скажімо, в спорті. Ю.Біба та І.Гориченко у складі команди обласного управління внутрішніх справ стали володарями першого місця на турнірі з настільного тенісу, що проводився серед силових структур Чернігівщини.
- Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяв Олег МІРОШНИЧЕНКО ("Промінь" від 2 квітня 2011 року)

Комментариев нет:

Отправить комментарий