суббота, 16 апреля 2011 г.

Корупцію зупинимо разом

Відповідно до покладених завдань контрольно-ревізійний відділ в Щорському районі проводить контроль за правильністю та законністю витрачання бюджетних коштів та використання майна, яке належить територіальним громадам сіл та міста Щорс. Також згідно з листом ГоловКРУ «Про застосування в роботі антикорупційного законодавства», в якому передбачено певні форми корупційних діянь, які в свій час були окреслені Указом Президента України «Про Концепцію боротьби з корупцією на 1998-2005 роки» відділ проводить різні перевірки задля припинення зловживань у використанні бюджетних коштів та комунального майна. Детальніше про це розповідає виконуюча обов’язки начальника КРВ у Щрському районі Тетяна Бодуля.
- У нашій компетенції заходяться питання, які нині турбують суспільство і вимагають негайного викриття. Передусім, це зловживання владою або посадовим становищем, розкрадання державного, колективного або приватного майна з використанням посадового становища, незаконне одержання матеріальних або інших благ, пільг та інших переваг, одержання кредитів, позичок, допомоги, придбання цінних паперів, нерухомості або іншого майна з використанням пільг чи переваг, не передбачених законодавством або на які особа не має права, хабарництво, здійснення безпосередньо та через посередників або підставних осіб підприємницької діяльності з використанням влади чи посадових повноважень, сприяння з використанням посадового становища фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької та іншої діяльності з метою незаконного одержання за це матеріальних або інших благ, неправомірне втручання з використанням посадового становища у діяльність інших державних органів чи посадових осіб з метою перешкоджання виконанню ними своїх повноважень чи домагання прийняття неправомірного рішення, використання інформації, одержаної під час виконання посадових обов’язків, у корисливих чи інших особистих інтересах тощо.
Хотіла б підкреслити, що днями – з сьомого квітня 2011 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про корупцію», який ввійде в дію з 01.07.2011 року. З метою підвищення ефективності викриття зловживань в бюджетній сфері в контрольно-ревізійному відділі працює телефон довіри: 2- 12-39 КРВ в Щорському районі, 4 - 31 - 57 КРУ в Чернігівській області. За цим телефоном мешканці сіл та міста Щорс можуть звертатись до в.о. начальника КРВ в Щорському районі, та КРУ в Чернігівській області щодо відомих їм фактів корупції та різних зловживань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий