понедельник, 25 мая 2015 г.

Машина досі не на ходу. Тож для військових вона явно не годиться

Цієї весни у Щорсі виникла доволі суперечлива ситуація, пов’язана з ідеєю громадського активіста О.Хасенка передати старий міськрадівський УАЗ одному з українських підрозділів, що воює зараз на сході країни. Однак з’ясувалося, що ця машина з невідомих причин кимось розукомплектована, простіше кажучи – не на ходу.
Справа дійшла до з’ясування на сесії міськради, від посадовців мерії депутати вимагали надати чітку відповідь: що сталося й хто відповідальний за скоєне?
Відтоді спливло чимало часу, а читачі нашої газети вже неодноразово запитували – чим же завершилася ця історія?
Як вдалося встановити днями – поки що нічим. Автомобіль – у нерухомому стані, дислокується на території міської житлово-експлуатаційної дільниці, а як далі розгоратимуться події - хто його знає. Свою думку з цього приводу висловила депутат міськради В.Данилова. За її словами, безумовним є факт: службовий транспортний засіб неможливо використовувати за призначенням через очевидну несправність. А ось куди поділися деякі деталі – ще треба встановити. (У даному випадку В.Данилова оперує актом, підписаним комісією – трьома депутатами і співробітницею міськвиконкому 25 березня 2015 року. Згідно з цим документом, у машини немає акумулятора, генератора, вихлопної труби, переднього і заднього карданів, зчеплення, педалей керування, тента, запасного колеса тощо – загалом більше двадцяти найменувань. Масла і бензину теж не було в наявності. Після скандалу, викликаного навіть відсутністю двигуна, ця частина автомобіля «раптом» повернулася на місце, але моторний номер встановити неможливо. Загалом же досі процес відновлення УАЗа завмер на місці, тому нашим військовим його в осяжній перспективі не передаватимуть.
Стосовно ж правової оцінки дій відповідальних осіб мерії за все, що сталося, то депутат В.Данилова в усній формі звернулася до начальника райвідділу міліції А.Зеляка з проханням втрутитися в ситуацію. Можливо, саме правоохоронці зможуть у всьому розібратися…
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий