воскресенье, 17 мая 2015 г.

Голови райдержадміністрації та районної ради Павло Мірошниченко, Іван Орда привітали вдома Івана Дмитровича Слизького. Під час зустрічі поговорили, відповіли на запитання, які турбували шановного ветерана. Побажали йому міцного здоров’я, довгих років життя та бадьорості духу.
***

Голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, голова райради Іван Орда відвідали рідних загиблого в зоні проведення АТО Юрія Костюченка, які проживають в с.Займище. Під час візиту вони поспілкувались з матір’ю земляка, яка, не стримуючи сліз, розповідала про своє буденне життя без сина, згадала про ті щасливі роки, коли її Юра був поруч. «Зараз всі рідні намагаються зайняти мене якоюсь роботою, а візити онуків -справжня відрада. Ще клопоти по господарству трохи допомагають забутися та відволіктися», – сказала Марія Петрівна. Мати подякувала всім, хто не забуває про її втрату та приділяє увагу їй та пам’яті її сина. На завершення зустрічі керівники району побували на кладовищі, вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання та поклали квіти на його могилу.
* *
На початку травня в районі розпочалась щорічна акція «Зі святом Перемоги!». В рамках заходів очільники району, органів місцевого самоврядування, керівники та представники трудових колективів, громадських організацій, школярі відвідували ветеранів-учасників бойових дій. Окрім теплих слів вдячності за їхні бойові та трудові здобутки, відвагу та патріотизм, гості бажали їм міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років життя, тепла людських стосунків та родинного затишку. Ветеранам вручалися подарунки та привітальні листівки від голови облдержадміністрації, райдержадміністрації та райради, а також установ і організацій. У Щорсі гості завітали до Віктора Русіна, Івана Слизького, Івана Чернухи, Михайла Левчановського, Надії Гетьман, Парасковії Попової, Петра Білашка, Поліни Пилипець, Якова Песенка. До ветеранів-учасників бойових дій, які проживають в інших населених пунктах, з привітанням завітали представники сільрад та інших держустанов. Привітати Григорія Пономаренка із села Петрівка спільно з начальником департаменту фінансів облдержадміністрації Валерієм Дудком завітали голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, начальник райуправління фінансів Микола Іваницький та сільський голова Марія Деркач. Вони подякували Григорію Федоровичу за той внесок, який він зробив 70 років тому для здобуття Перемоги над нацистськими загарбниками, висловивши безліч теплих побажань. Заступник голови райдержадміністрації Володимир Карпенко та представник первинної ветеранської організації працівників управління соцзахисту Раїса Колініченко відвідали та привітали Марію Цап. З подарунками та вітаннями до Василя Гордійка завітав заступник голови райради Віталій Запорожець. Окрім того, були вшановані ветерани, які проживають у м.Щорс - Петро Герасименко, Володимир Захарченко, Ганна Колмакова, Іван Корень, Ніна Кунавіна, Григорій Мелащенко, Григорій Назаренко, Петро Солодовник, Василь Шумський, Анатолій Завтрак, Микола Акуленко, Олександра Шатіло та ветерани, які проживають в селах.
* * *
Продовженням заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також 70-ої річниці Перемоги у Другій світовій війні стали урочисті збори та святковий концерт у районному Будинку культури. Почесними гостями на заході були це ветерани та демобілізовані учасники АТО. Перед початком офіційної частини діяла виставка-експозиція «Листи з фронту», виставка творчих робіт учнів, сформована в рамках патріотичної акції «Війна в історії моєї родини». Також районним центром зайнятості була організована виїзна акція, в рамках якої презентовані соціальні послуги державної служби зайнятості для осіб, які тимчасово переміщуються зі сходу України та демобілізованих військовослужбовців. На вході в РБК всіх зустрічав духовий оркестр музичної школи.
До речі, придбання подарунків для ветеранів здійснювалося за рахунок коштів, зібраних трудовими колективами, представниками громадських організацій та населенням району, які беруть участь у вшануванні ветеранів-учасників бойових дій. Оргкомітет з підготовки та відзначення в районі 70-ої річниці визволення України від нацистських загарбників та 70-ої річниці Перемоги у Другій світовій війні хоче відзначити тих, хто найбільш активно брав участь у підготовці та організації заходів: працівники територіального центру соціального обслуговування, відділів культури та освіти райдержадміністрації, районна організація ради ветеранів. Викладачі та вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості виготовили пам’ятні знаки (Мак пам’яті), розповсюдження якого відбувалося серед учнівської молоді, ветеранів та населення міста. Завдяки підтримці приватних підприємців, які здійснюють свою діяльність в сфері перевезення населення, всі бажаючі ветерани-учасники бойових дій змогли бути присутніми на урочистостях 8 травня.

Комментариев нет:

Отправить комментарий