четверг, 21 мая 2015 г.

Нова апаратура підвищує якість медичного діагностування



На початку весни в районній лікарні нарешті з’явився новий рентген-апарат, яким спеціалісти роблять знімки зубів. Про його закупівлю мова йшла вже давно. Причина добре відома: старий апарат експлуатувався з 1968 року й застарів як фізично, так і морально. Мало того, що останнім часом він неодноразово виходив із ладу, так і якість «кадриків» явно залишала бажати кращого. Це давалося взнаки при роботі лікарів-стоматологів. Як справа виглядає нині – читачам
«Променя» розповіла рентген-лаборант О.М. Гаврик. За її словами, люди приходять на прийом з 11 год. 30 хв. (Це пояснюється тим, що обладнання встановлене у приміщенні, де проходять флюорографію, а за правилами не дозволяється одночасно працювати при двох джерелах випромінювання).
«Новий дентальний апарат мені сподобався передовсім своєю зручністю і компактністю, - ділиться вона своїми враженнями. - Щоб освоїти роботу на ньому – вистачило двох днів. Зрештою, в нагоді став мій багаторічний досвід у цій сфері. Дійсно, з одного боку сучасна апаратура з технічної точки зору виглядає складнішою, однак з іншого – є до певної міри простішою у користуванні. Для того, щоб зробити знімок зуба у кожному конкретному випадку, на пульті задається певний режим. Медпрацівник може «зробити фото» з сусіднього кабінету за допомогою приладу дистанційного керування. (Щоб уникнути зайвого опромінення). А через кілька хвилин пацієнту видається результат на проявленій плівці. Коли наша лікарня фактично лишилася без старого дентального апарата, то місцевим мешканцям доводилося їздити у Городню, Корюківку і навіть Чернігів. Для людей це було незручно, обтяжливо з фінансової точки зору. Тепер же ситуація змінилася. У Щорсі пацієнтам стоматологів протягом кількох місяців зроблено вже понад сімсот якісних знімків. Результат вельми промовистий. Працювати з такою апаратурою просто приємно. І наші земляки задоволені».
Фото Олега МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий