понедельник, 18 мая 2015 г.

Картинг

Вже традиційно напередодні травневих свят Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено відкриті змагання з картингу.  67 вихованців з Менської, Остерської, Ніжинської, Щорської станцій юних техніків, обласного центру НТТУМ, а також спортсмени з Сумської області (м.Конотоп, м.Глухів) і Києва виборювали першість. Цьогоріч команду Щорсівщини представляли Іван Гець (у класі картів «Піонер-н»), Назар Антосік та Артем Кравець (у класі «Популярний-Ю» Мінськ), Катерина Борсук та Євгеній Кислуха (у класі «Кадет»).


Євгеній Кислуха посів ІІ місце зі швидкісного маневрування, а Назар Антосік в шосейно-кільцевих перегонах – ІІІ місце. На жаль, у зв’язку з поламкою важеля перемикання передач не зміг закінчити перегони Артем Кравець. Вцілому команда наших юних картингістів виступила непогано.
Поїздка на ці змагання відбулася завдяки матеріальній підтримці народного депутата України Анатолія Євлахова, депутатів обласної ради Григорія Божка та Олександра Веселого, директора Щорської автошколи-центру ТСО Ніни Данильченко. Перевезення членів команди та картів здійснювали С.Бурдюг, В.Кліщенко та дідусь вихованця станції А.Кравця. Дирекція закладу та її вихованці висловлюють щиру вдячність людям, які підтримали картинговий спорт у цей складний час.

Юнацький футбол
У рамках чергового туру обласної першості серед спортивних шкіл наші юні футболісти удома зіграли з представниками Березни. Вихованці молодшої вікової групи перемогли гостей з рахунком 3 : 0.
Футбол
За традицією, у Щорсі з нагоди Дня перемоги 9 травня відбувся футбольний матч, учасниками якого стали команда досвідчених аматорів і збірна найстарших учнів місцевої спортшколи. Перед грою уболівальники навіть гадали, що переможе: накопичена роками майстерність, чи молодече прагнення успіху?
Отже, неподалік – у лісі – ще працювала торгівля, люди відзначали свято, а на футбольному полі запалахкотіли спортивні пристрасті. «Старші» (так їх умовно можна назвати), демонструючи свій клас, помітно володіли ініціативою. Згодом же з пари не надто гострих комбінацій змогли «видавити» максимум результату, забивши два голи. Так завершився перший тайм. У другому ж «малі» виявили всі найсильніші риси свого характеру, спочатку скоротивши відставання в рахунку, а потім і взагалі – відновили рівновагу. Щоправда, незабаром «старші» знову вийшли вперед. Здавалося, доля матчу вже вирішена, аж ні: «малі» на останніх хвилинах гри відзначилися третім забитим голом. Арбітр призначив післяматчеві пенальті. (Правду кажучи, саме на це і розраховувала чимала уболівальницька громада). Наступні хвилини не розчарували любителів футболу. Було все: і взяття воріт, і неточні удари – убік чи вище поперечини, і чудовий кидок голкіпера Р.Грицюка. Однак остаточний рахунок виявився на користь «старших». На церемонії нагородження, яку провів голова райдержадміністрації П.Мірошниченко, команда-переможець запам’яталася ефектним вчинком, передавши свої призи суперникам. Як зазначив капітан Р.Грицюк - за волю до перемоги, продемонстровану «малими».А найголовніше – за гарну гру і приємні емоції.
* * *
10 травня в м.Щорс відбулися змагання з міні-футболу серед сільських команд, присвячені 70-річчю Перемоги. Участь у них взяли команди сіл Кучинівка, Рогізки, Петрівка та Тур’я. У запеклій боротьбі й за активної підтримки вболівальників володарями першого місця стали представники Петрівки, які виграли дві зустрічі та одну звели внічию.
Спортколектив з Тур’ї посів друге місце, перемігши конкурентів з Рогізок (з рахунком 3 : 0) та Кучинівки (2 : 1), але зазнав поразки від петрівчан – 0 : 1.
Третє місце – у команди с.Кучинівка. Організатори змагань за допомогу у спортивному русі висловлюють вдячність С.Д.Веселому.
* * *
8 травня у Чернігові відбувся відкритий чемпіонат міста з вільної боротьби серед юнаків 1998-2000 р.н., 2001-2003 р.н., 2004 р.н. та молодших.
У змаганнях взяли участь дев’ять вихованців ДЮСШ «Колос» тренера-викладача А.З. Косевича. З них семеро стали чемпіонами - Дмитро Мороз (до 28 кг), Олег Салата (до 35 кг), Роман Коржавін (до 38 кг), Дмитро Мелащенко (до 38 кг), Дмитро Шевченко (до 35 кг), Андрій Козик (до 42 кг), Денис Лайко (до 58 кг). Срібними призерами стали - Анастасія Голова (до 32 кг) та Артур Лебедєв (до 53 кг).

Комментариев нет:

Отправить комментарий