вторник, 26 мая 2015 г.

На Чернігівщині побували провідні кардіологи НІССХ ім. Миколи Амосова



19 травня міська лікарня №2 нашого обласного центру стала місцем проведення великої науково-практичної конференції із промовистою назвою «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф».

Її головними дійовими особами були імениті кардіологи України, які, власне, і презентували названий новий проект. Йшлося про реальний стан та перспективні можливості надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню, сучасні аспекти організації екстреної кардіохірургічної допомоги, мультідисциплінарний підхід до зниження частоти акушерських та кардіальних ускладнень, діагностику та лікування набутих вад серця тощо.
По закінченню конференції кияни відвели час для розмови із журналістами радіо, телебачення і газет.
Амосівці рекомендували ЗМІ ширше висвітлювати озвучену проблему, переконувати населення регіону не гаяти часу, а вчасно звертатися до фахівців – щоб бути здоровими і потрібними. А у разі виявлення захворювання, також не зволікати з його лікуванням, не боятися хірургічних втручань тощо. А ще, як зазначив головний лікар інституту Амосова Сергій Соломаха, кожну патологію легше попередити, ніж потім виправляти. Отже, варто займатися профілактикою, вести здоровий спосіб життя, включаючи раціональне харчування, спортивні тренування.
На прес-конференції, серед інших, виступав і головний позаштатний спеціаліст МОЗ України, доктор медичних наук Костянтин Руденко. Наводив приклади уваги міністерства і держави до медичної галузі. Натомість журналісти, у тому числі і я, навели приклади протилежних тенденцій. Приміром, у більшості райцентрів області (Щорський – не виняток!) нема дитячих кардіологів, а загалом по Україні не діють державні програми (з різних напрямків, у т.ч. і кардіологічному (згадаймо програму для гіпертоніків про пільгові рецепти та інші)

Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий