понедельник, 18 мая 2015 г.

Святкування Дня перемоги: хроніка

























З нагоди 70-ої річниці Перемоги 9 травня в Щорсі відбулася святкова хода вулицями міста та мітинг-реквієм під назвою «Тільки пам’ять не сивіє».
Під час святкових заходів очільники району, представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам бойових дій у Другій світовій війні в центрі міста та до місця поховання останків невідомого солдата.
За традицією урочистий рух колони був продовжений до братської могили розстріляних мешканців Щорсівщини в міському лісопарку, де був проведений мітинг-реквієм. До присутніх з промовами звернулись голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, представник райвійськкомату Михайло Хомчук (учасник АТО), прикордонник Євген Гайдук (теж учасник АТО) й інші виступаючі. Усі вони наголошували на славних військових традиціях українського народу, на споконвічній вірності наших земляків своєму обов’язку – захищати рідну землю від загарбників. І як у минулі часи, так і зараз, ворогам не вдасться здолати опір українців, перемога обов’язково буде за тими, хто боронить Вітчизну. Героїзм і військові подвиги сивочолих ветеранів нині є дороговказом для молодого покоління бійців української армії. Отець Павло (Фазан) відправив поминальну службу за загиблими у роки війни.
По завершенню урочистої частини за сприяння приватних підприємців Сергія Виблова, Людмили Циганок, Володимира Гордюка, а також благочинного церков УПЦ МП отця Павла, настоятеля Свято-Покровського храму отця Богдана та прихожан, представників ЦРЛ, помічника-консультанта народного депутата Анатолія Євлахова Вадима Сергійка, для присутніх ветеранів-учасників бойових дій був організований святковий стіл.
Завершилися святкування Дня перемоги в Щорсі вечірнім концертом у центрі міста. Його підготували творчі колективи районного Будинку культури й аматори народного мистецтва
Фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий