вторник, 19 мая 2015 г.

Червоний Хрест – знак милосердя

Минулого тижня світ відзначав День Червоного Хреста. Ми трохи проінформували про цю організацію, але хочемо продовжити тему і розповісти більш детально про роботу нашої районної організації. Для цього ми зустрілися з головою Щорського осередку Червоного Хреста Віктором Кравцем.


- Для більшої продуктивності нашої діяльності ми співпрацюємо з державними органами влади, - говорить Віктор Олексійович, - місцевим самоврядуванням, закладами охорони здоров’я, соцзахисту тощо. Наприклад, разом із територіальним центром ми здійснюємо патронаж одиноких людей похилого віку, інвалідів, ветеранів війни та праці, яких нині майже 600. Ми постійно долучаємо до співпраці волонтерів-медиків, які виконують різні медичні призначення. Крім того, ми постійно беремо участь у різних фестивалях. Наприклад, до Дня інвалідів для дітей з вадами ми брали участь у фестивалі «Обдаровані діти – майбутнє України». Товариство Червоного Хреста передало необхідне медичне приладдя та солодощі від отця Павла. Є у нас і традиційна сфера діяльності: пропаганда здорового образу життя, запобігання епідемічним захворюванням, протидія поширенню ВІЛ-СНІДу тощо. Так, 28 листопада минулого року в ВПУЛГ ми провели зустріч, продемонстрували фільм, роздали необхідну літературу. На усі свята реалізуємо тисячі буклетів, брошур, вимірюємо тиск. Проводили і тренінги з надання першої медичної допомоги. На базі ТЧХ діє пункт прокату одягу. У кожній школі проводяться тижні пам’яті, під час яких відвідуються ветерани, вдови фронтовиків, прибираються пам’ятники, обеліски, братські могили… В районі діють програми: «Турбота», «Ветеран», «Як живеш, ветеране?», «Доброго ранку, ветеране». Слід відзначити хорошу роботу в Петрівці, Тур’ї, Кучинівці, Єліному, Щимелі, де створені загони милосердя. До 75-річчя музею проводилися шахові турніри. Проходять і спортивні турніри, присвячені воїнам-інтернаціоналістам: «Тато, мама і я – спортивна сім’я». Був і конкурс на кращий малюнок військовим АТО.
Розповів Віктор Кравець і про те, що за сприяння райорганізації «Спілки жінок України» у вересні та жовтні проводилися акції зі збору найнеобхіднішого для переселенців (яких нині у районі близько 300). Найкращими виявилися сільради Старих Борович, Хотунич, Єліного, Щимеля, Тур’ї.
Неодноразово волонтери ТЧХ зі своїми програмами бували у будинку-інтернаті, що у Нових Боровичах і в інтернаті «Казка». Були 2 березня цього року і в Корюківці (в цей день під час ВВВ місто було повністю спалене загарбниками). Щорське відділення ТЧХ робить ще багато добрих справ, але це вже тема окремої статті.
Маргарита ЛИТОВЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий