четверг, 7 мая 2015 г.

Видання про подвиг народу

Трагічні 1941-1943 роки навічно увійшли в історію нашого краю. Спомини очевидців тих подій – найправдивіше джерело інформації про окупацію
Щорсівщини нацистськими загарбниками та супротив населення завойовникам. Зібрані бібліотекарями району у минулі роки, вони увійшли до збірки «В прийдешнім повторитися не вправі», яка вміщує трагічну історію військового лихоліття кожного населеного пункту. Сторінкам боротьби щорського підпілля присвячена книга Івана Сукаліна «Втеча партизана». Про окупацію і звільнення Смячі розповідає Федір Романенко у документальній оповіді «Смяч на дорогах війни у 1941-43 рр.»
Про період війни в історії рідного села написала бібліотекар Сновської сільської бібліотеки Ніна Ісаченко у книзі «Сновське: від найдавніших часів до сьогодення». Цей період висвітлений і у книзі «Займище. Історія села від найдавніших і до наших днів», матеріал для якої зібрав і видав бібліотекар Олександр Крумкач. Ним також підготовлена збірка «Ми так за цей день заплатили, що й внукам ціна заболить» (Письменники, поети-фронтовики Щорського району). Про час нацистської окупації у долі жителів маленьких сіл і хуторів пише Іван Стасенко у книгах «Минуле і сучасне села Привільне» та «Рогізківські хутори: Юр’ївка».
Про післявоєнне місто Щорс і його відбудову згадує Василь Маринченко у книзі «Місто відроджується (1943-1950 рр.)»
Н.МОКРОСНОП,
директор Щорської ЦБС

Комментариев нет:

Отправить комментарий