понедельник, 8 августа 2016 г.

Не ставайте жертвами шахраїв!

1. При здійсненні покупок через мережу «Інтернет» домовляйтеся про розрахунок за придбаний вами товар з післяоплатою, тобто після отримання товару та перевірки його у відділенні служби доставки.

2. У разі здійснення операцій з банківськими картками нікому та ніколи не повідомляйте PIN-код та інформацію, яку ви отримуєте через СМС-повідомлення, в тому числі і представнику банку. Пам’ятайте, гроші з карткового рахунку можна зняти та перерахувати навіть тоді, коли у шахраїв немає вашої платіжної картки!
3. Якщо вам телефонують нібито з поліції - передзвоніть у вказане відділення поліції і перевірте інформацію. Запитайте у нього щось особисте, наприклад, в яке місто він телефонує, як звати того, хто «потребує допомоги», скільки йому років тощо.
4. Якщо вам пропонують стати учасником акції або лотереї, і для того, щоб перемогти або отримати більшу знижку або подарунки, вам необхідно внести певну суму грошей, пам’ятайте: у більшості випадків – це обман!
5. У нашій державі обміном грошових коштів, в тому числі й іноземної валюти, займаються винятково банківські установи. Жодні «соціальні працівники» та «благодійні організації» таких послуг не надають.
Наші телефони: 102, 2-15-63.

Комментариев нет:

Отправить комментарий