вторник, 23 августа 2016 г.

За працевлаштування учасника АТО - компенсація

Відтепер учасникам АТО буде значно легше знайти роботу. Адже до  переліку державних пільг та гарантій захисникам Вітчизни додалася ще одна. 7 липня  2016 року  Президент підписав Закон „Про внесення зміни до статті 14 Закону України „Про зайнятість населення” щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції”.

За умови працевлаштування за направленням служби зайнятості на нове робоче місце строком не менше, ніж на два роки, бійця АТО, роботодавцю протягом року гарантована щомісячна компенсація витрат у розмірі єдиного соціального внеску. На таку фінансову підтримку можуть розраховувати також суб’єкти малого підприємництва у випадку  працевлаштування безробітних учасників бойових дій на нові робочі місця у визначених пріоритетних галузях економіки. До демобілізованих військовослужбовців у службі зайнятості посилена увага та індивідуальний підхід, спрямований на їх трудову та психологічну реабілітацію.
Загалом протягом січня-липня поточного року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 998 учасників АТО. З них 181 особу працевлаштовано, зокрема 14 осіб отримали виплату допомоги з безробіття одноразово для започаткування власної справи. Крім того, 43 особи  направлені на професійне навчання, 111 осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий