среда, 17 августа 2016 г.

Два дні з життя одного господарства

Під Тур’єю в середу тривали жнива. Як розповів „Променю” керівник місцевого структурного підрозділу ПСП „Прогрес” В.М. Гвоздьов,  зранку один комбайн „Джон Дір” вирушив  на поле ярого ріпаку (загалом тут  під цією культурою – 481 гектар), але встигли  обмолотити лише трохи  більше 20 га,  як сталася оказія - вийшов з ладу подрібнювач соломи.  У четвер техніку відремонтували й знову стали до роботи.

Перед тим проводилися обприскування ріпаку – для рівномірного достигання, в  середу обробили останні 43 га. Через п’ять днів ця культура дійде до необхідної кондиції.
Останній день збору пшениці припав на 31 липня. Врожай перевезли до сховищ у Хотуничах та райцентрі. Разом з цим у Тур’ї будують новий об’єкт для зберігання зернових . За прогнозом це сховище буде готове вже до кінця року.
У планах господарства – засіяти 245 га озимим ріпаком. Грунт підготовили, але якщо до 25 серпня  не підуть дощі – доведеться думати про щось інше. Бо у суху землю кидати насіння  ніхто не буде. У серпні ж дозбирають ріпак і  295 га льону-кудряшу. Колектив налаштований на конкретну роботу. А восени вже  надійде черга соняшнику. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий