вторник, 23 августа 2016 г.

Вітання з нагоди Державних свят

Дорогі земляки!
Прийміть щирі вітання з нагоди Дня державного прапора України та 25–ї річниці Незалежності України!
Історія нашого державотворення різноманітна та насичена безліччю подій. На її сторінках закарбовано і радість і печаль. Проте віримо, що попри всі негаразди та чвари, які сіють поміж нами вороги, ми зможемо вистояти та здолати перепони на шляху до благополуччя та процвітання України та українського народу. Доки в наших серцях живе любов до рідного народу, віра в Бога та краще майбутнє, доти ми - єдине ціле, не просто людина, а неподільний та стійкий український народ.

Щороку, напередодні Дня незалежності України, ми вшановуємо один з головних символів нашої країни – державний прапор. Поєднання синього та жовтого – це втілена мрія українців про мирне, хлібне, заможне життя. Ці два кольори такі рідні нашому серцю. Здавалося б всього два кольори – синій та жовтий, а скільки криють в собі багатства рідної землі: безкрає небо й золоте колосся, глибокі води Дніпра і тепле сонячне проміння, бездонна очей блакить і соняшникового поля цвіт...
Хочемо висловити щирі слова вдячності всім жителям району, керівникам територіальних громад, підприємств та організацій, підприємцям, активістам та волонтерам району, депутатам усіх рівнів за патріотизм, небайдужість та згуртованість на шляху розвитку нашого краю, підтримки земляків, які служать у зоні проведення антитерористичної операції.
Дорогі захисники, дякуємо вам за вашу мужність і відвагу, за ваш захист. Нехай вас ніколи не полишає міць та сила, а в серці завжди палає любов до своїх рідних та близьких, до своєї Батьківщини. Попри всі негаразди та чвари, посягання на нашу свободу, ми, українці, продовжуємо творити власну історію, зберігаючи власні традиції та примножуючи досягнення, зберігаючи свою незалежність.
Приємно зазначити, що за останній рік існує тенденція до покращення показників і нашої Сновщини. У галузі сільського господарства за перші 7 місяців 2016 року вироблено на 63% більше валової внутрішньої продукції, а намолочено на 36% більше обсягів зерна в порівнянні з попереднім періодом. Окрім того, придбано 38 одиниць різноманітної техніки на суму 19,5 млн. грн. У галузі житлово-комунального господарства району продовжуються роботи з впровадження енергозберігаючих заходів у закладах соціальної сфери. Успішно реалізується державна політика щодо підтримки населення з утеплення житлових будинків шляхом залучення пільгового кредитування через відділення «Ощадбанку», індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім». Триває впровадження інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок субвенції та коштів державного фонду регіонального розвитку.
Вагомими досягненнями сьогоднішнє свято зустрічають і працівники культури району - це 12 дипломів вихованців дитячої музичної школи імені Натана Рахліна на Всеукраїнських та обласних конкурсах; 3 перші місця дитячого зразкового танцювального  колективу «Ягідки»  у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Танцювальний марафон», успішні концерти у Франції; перемога народного аматорського колективу «Калина» у Всеукраїнському конкурсі «Відродження села»; дипломи першого, другого та третього ступенів дитячого зразкового колективу «Світлячок» в обласному  молодіжному  фестивалі виконавців народної та естрадної пісні «Твої таланти, Деснянський краю»  (місто Ніжин) та  відкритому  міжнародному молодіжному  фестивалі  «Солов`їна родина» (місто Городня); це плідна робота бібліотек району з краєзнавства та випуск на її основі  власних видань.
Неможливо також не згадати обласний фестиваль-конкурс імені Василя Полевика, який воістину можна назвати своєрідним мистецьким заходом із відродження та збереження пісенної і музичної спадщини Чернігівщини. Цей захід з кожним роком набуває все більшої популярності. І яскравим доказом цього є кількість учасників конкурсної та концертної програм цього року.
Значна увага приділяється підтримці підростаючого покоління нашого краю. Відкрито більше 5 ігрових дитячих майданчиків, оздоровчими послугами охоплена 1091 дитина шкільного віку. Протягом літніх канікул діти мали змогу відпочити в спортивно-оздоровчому таборі «Дружба», показати рівень своїх  знань з іноземної мови в літньому таборі Менського району.
Гарні показники демонструють юні спортсмени Сновщини, які гідно представляють наш край на змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Підтвердженням цих слів є здобуття призових місць у Всеукраїнських змаганнях «Хто ти, майбутній олімпієць?» та на Чемпіонаті України із кікбоксингу серед дорослих та юніорів. До речі, варто зауважити, що за результатами змагань із кікбоксингу наших спортсменів запросили взяти участь у  Чемпіонаті світу із кікбоксингу в складі збірної України. Не меншою є гордість за юних футболістів Сновщини, які нещодавно побували за кордоном, де зіграли дружні матчі із футбольними командами з Естонії та Німеччини.
Перелічити всі досягнення просто неможливо. Проте маємо сподівання, що ми не зупинимось на досягнутому, а ще з більшим запалом та жагою розвиватимемо наш край, примножуючи здобутки всієї України. Адже все велике колись починалося з малого.
Дорогі земляки, бажаємо всім міцного здоров’я, безмежного щастя, сил та наснаги. Завжди залишайтеся такими доброзичливими, щирими та відкритими. Нехай на Вашому життєвому шляху будуть лише вірні друзі, в домівках завжди живе  злагода та добробут, а над рідною землею запанує мир і майорить незмінний символ української держави – синьо-жовтий стяг України.
Голова Заступник голови
райдержадміністрації районної ради
Валерій Радібеда Іван Орда

Комментариев нет:

Отправить комментарий