вторник, 16 августа 2016 г.

Готуємося до державних свят

На нараді в райдержадміністрації в минулу п’ятницю розглядалося питання підготовки до відзначення в районі державних свят – Дня прапора та 25-ї річниці Незалежності України. Вів засідання перший заступник голови РДА Микола Іваницький.
У своєму виступі начальник відділу культури і туризму РДА Наталія Добненко зазначила, що без кожного з нас свято не відбудеться. І що в цей нелегкий час для країни люди мають
згуртуватися, відпочити душею і ще раз усвідомити, що ми є українці, і 25 років Незалежності -  це визначна дата для держави. Але щоб свято стало дійсно святом, варто розпочати підготовку до нього вже сьогодні,  і саме - з прибирання. Необхідно замінити вицвілі вивіски на установах і організаціях, оновити державні прапори на будівлях, пофарбувати огорожі і побілити бордюри, навести лад біля приватних садиб і адмінбудівель.
Про це також наголосив і міський голова Олександр Медведьов, і нагадав, що за правилами благоустрою необхідно також тримати в чистоті прилеглу територію навколо підприємств і адмінбудівель, приватних садиб на відстані не менше 15 метрів від паркану, а також не менше 1 метра  - проїжджу частину від бордюрів.  Варто не забувати організаціям про закріплені за ними території і пам’ятники, які теж треба привести в належний вигляд. (Повний перелік їх розміщено на блозі районної газети «Промінь» http://promingazeta.blogspot.com у рубриці «Міськрада інформує»). До речі, упорядковувати їх потрібно не лише до свят, а постійно. Рішенням міськради затверджено, що для суб’єктів господарської діяльності та населення міста визначено єдиний день для прибирання закріплених і прилеглих територій загального користування: кожний 1-й та 3-й четвер місяця для центральної частини міста та кожний 2-й і 4-й четвер місяця - залінійної.
Стосовно заходів, то до Дня державного прапора України в Сновську 23 серпня буде організовано традиційний автопробіг. Для того, щоб стати його учасником, необхідно мати авто і жовто-блакитний стяг. Бажаючі взяти участь можуть реєструватися за тел. 2-11-64. Також в цей день біля РБК відбудеться вручення паспортів громадянам України, мешканцям Сновщини, яким у 2016 році виповнилося 16 років.
А 24 серпня в райцентр запрошуються всі мешканці і гості району, щоб взяти участь у параді вишиванок та інших святкових заходах. Це і виставка в міському сквері «Замальовки з історії та сьогодення Сновщини», і конкурс «Вареники» від закладів харчування, і виставка-конкурс оберегів «Збережи Україну», і показ театру мод Є.Гордюк, і концертна програма від митців районного Будинку культури, і дитячі розваги.
У день 25-ї річниці Незалежності України керівниками району в урочистій обстановці будуть вручені нагороди кращим мешканцям Сновщини, захисникам Вітчизни.
Відбудеться і нагородження переможців конкурсів, присвячених Дню незалежності. Нагадаємо, що триває прийом заявок на участь у міському конкурсі з благоустрою «Сновськ – наш дім».  Переможців визначатимуть у  таких номінаціях:  «Кращий благоустрій прилеглої території» торговельного закладу, закладу громадського харчування, офісу (підприємства, установи або організації міста) та  «Приватний будинок зразкового утримання». Також  можна подати заявку і на участь в районному конкурсі вишиванок «Ми - українці!». Номінації  «Краща чоловіча вишиванка», «Краща жіноча вишиванка»,  «Краща дитяча вишиванка»,  «Найбільша родина у вишиванках» та «Найбільша організація у вишиванках». Обов’язковою умовою участі в конкурсі для перших трьох номінацій є представлення вишиванок ручної роботи. (Організатори конкурсу: районна державна адміністрація, Громадська рада при РДА та міська рада). Фото будівель разом з прилеглою територією або фото у вишиванках можна передати до 19 серпня 2016 року в електронному вигляді за дресою gr.rada.snovsk@ukr.net або у паперовому за адресою: м.Сновськ, вул. Незалежності,19, сектор  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА. Т.: 2-13-32.
Цього ж дня ввечері в районному Будинку культури обиратимуть «Міс Полісся» (ідея Є.Гордюк). Учасниці будуть не лише зі Сновщини, а й сусідніх районів – Городнянського та Корюківського. Тож приходьте вболівати за наших красунь!
Завершиться свято концертною програмою на майданчику біля РБК, флешмобом і спільним  виконанням  присутніх гімну України, що теж вже стало доброю традицією в нашому місті.
Лариса МАРТИНЕНКО

P.S. Детальний план заходів відзначення в районі державних свят – Дня прапора та 25-ї річниці Незалежності України буде опубліковано  в наступному номері «Променя».

Комментариев нет:

Отправить комментарий