понедельник, 8 августа 2016 г.

Робота в лісі є завжди

Колектив Новоборовицького лісництва з непоганими показниками завершив роботу в першому півріччі й нині активно працює над  виконанням поставлених завдань на наступний період. Детальніше про це „Променю” розповів керівник підприємства Андрій Моцар.
Добавьте подпись


Найперше треба сказати, що ми традиційно приділили велику увагу такій справі, як лісовідтворення. Адже лісове господарство – це передовсім збереження місцевої екосистеми, зокрема – вирощування лісу, а не заготівля деревини. Тож цьогоріч при плані здійснити посадку і посів різних культур на площі 35 гектарів, наш колектив провів такого роду роботи на 36,5 га. Понад 80% території ділянок, передбачених під заліснення, відведено для сосни і трохи – ялини, а решта – для берези та вільхи. Садівним матеріалом наше лісництво забезпечує себе самостійно. Більше того – у нас  є можливість займатися продажем його надлишків.  (За підсумками  сезону його реалізовано на суму понад п’ятдесят тисяч  гривень).
Стосовно заготівлі деревини, то на рубках головного користування  отримано 6639  кубометрів. Також на площі 113,7 га  здійснювалися рубки догляду (санітарні, прорідження тощо). Загалом  для місцевих споживачів реалізовано лісопродукції  на суму 2,6 млн грн. Новоборовицьке лісництво функціонує у рамках, визначених нинішньою державною політикою. Можна, звісна річ, дискутувати про ефективність тих чи інших підходів у роботі, які ініціювалися „згори” протягом останніх 10 років. Але працівники лісової галузі звикли дотримуватися курсу, визначеного вищим керівництвом, і господарювати згідно з існуючими реаліями. Хоча кожен з тих, хто свого часу працював над збільшенням лісових ресурсів держави,  твердо переконаний: якщо все робити правильно  і професійно, то ліс й надалі приноситиме користь для країни, місцевої громади та людей.

На фото Олега
МІРОШНИЧЕНКА: майстри лісу Р.Бібік, В.Лиманов, С.Тулуп і лісничий А.Моцар.

Комментариев нет:

Отправить комментарий