понедельник, 29 августа 2016 г.

ДНІ СЕЛА

У Жоведі
19 серпня біля Жовідської сільради було людно.





Навіть дощ, який з самого ранку не хотів припинятися, не зіпсував людям настрою, бо саме на Яблучного Спаса жовідяни святкували День села. Прийшли на захід не тільки місцеві, а й гості, які поприїжджали здалеку на свою малу батьківщину. Їх вітали піснями й віршованими рядками діти, місцевий жіночий ансамбль та артисти районного Будинку культури. У приміщенні сільради була розгорнута виставка вишитих картин О.Шеремет, Т. Шеремет, Н.Кайдалою, О.Кручко. Завклубом Світлана Цвєткова презентувала фотовиставку про історію села та обереги, зроблені власноруч.
Зі словами вдячності і побажаннями добробуту й миру звернулася до організаторів свята і всіх присутніх сільський голова Наталія Ховпун. Разом з бібліотекарем Надією Чернецькою вона вручила подарунки односельцям – учасникам АТО, чорнобильцям, афганцям і ветеранам війни. Не забули організатори свята і про ювілярів, починаючи зі старійшин і до наймолодших діток, батьків багатодітних родин, юнку із нагоди отримання паспорта громадянина України, першокласника, сімейні пари-ювіляри.
– Свято села вдалося зробити таким різноманітним, дякуючи нашим спонсорам, - говорить Наталія Ховпун. – Це депутат облради Г.Божок, директор ПСП «Яна Плюс» О.Веселий, голова районної благодійної організації «Аратта» В.Смоляк, керівник Гірського сільпо Ю.Нижник.
А після концерту провели азартно безпрограшну лотерею. Головним призом, як і годиться на святі, став торт, який виграла Катерина Безбородько. А потім вже всіх бажаючих учасників заходу пригощали кулішем, звареним тут же в парку, наїдками на всі смаки: і пирогами, і варениками, і млинцям… Свої смаколики принесли В.Мартиненко, Т.Бондар, В.Лойченко, С.Турок, Н.Шеремет та Н.Чернецька. Словом, повеселилися на славу! І хмари над селом розійшлися вже через годину після початку свята. Тож праві були ті мешканці, які прийшли у мокру погоду до сільради, бо дощ - то на щастя. Хай же щасливим і світлим буде їхнє життя і життя всієї громади!
Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора та Вероніки МАРТИНЕНКО
У Великому Щимелі
І дощ святу не завадив


Перед початком святкувань з нагоди Дня села люди у Великому Щимелі час від часу позирали на небо із німим запитанням: чи хороша буде погода? Бо зранку таки дощило. Але врешті-решт 19-те серпня видалося гарним і дійсно святковим.
Сільські аматори сценічного мистецтва спільно з артистами районного Будинку культури підготували хороший концерт. Мешканці та гості села напрочуд тепло й емоційно відреагували на почуті народні та естрадні пісні. Особливо бурхливі емоції викликала поява на імпровізованій сцені місцевого «Лісапетного батальйону». Під час урочистостей організатори привітали майбутніх першокласників, ювілярів. У центрі села запанувала атмосфера відчуття єдиної громади й замилування своєю малою батьківщиною. Для малюків працювали атракціони. Словом, завдяки спільним зусиллям творчого активу села і сільради свято вдалося. Допомогли і спонсори – підприємці С.Тєлєгін, В.Ященко, О.Добродій. А на завершення розпочалася дискотека.

Комментариев нет:

Отправить комментарий