вторник, 16 августа 2016 г.

Людям свято сподобалося

Сонячний недільний ранок 7 серпня зібрав у сільському парку найбільшої громади району близько 300 кучинівців та гостей села. Ще до початку свята увагу присутніх привернув міні-ярмарок домашньої випічки місцевих господинь. Смачні піци, торти, тістечка, рогалики, млинці, домашні прохолодні напої приготували сільські кулінари В.І. Фазан, Л.Г. Ковалевська, О.М. Насінник, О.М. Апецько,  В.Т. Чорна, В.І. Солодовник, Н.М. Булденко,  В.Д. Личуха,  М.Г. Сіра, А.М. Петрик,  Т.Г. Мірошниченко. Пропонували ці смаколики дві «Солохи»: В.Д. Булденко та О.Л. Омеляненко.





Урочисте дійство розпочалося за народною традицією з частування короваєм усіх присутніх. Ведучі нагадали про далеке минуле, історію села, згадали своїх героїв, які загинули за часів другої світової війни та захищали вже нашу незалежну Україну на сході.
Сільський голова О.М.Недвига у вітальній промові привітала всіх зі святом, подякувала організаторам за підготовку та проведення дійства, спонсорам за надані кошти та призи: Г.Н. Божку,  О.Д. Веселому, М.Ф. Булденку, В.Б. Ященку -  директору Ічнянського заводу сухого молока, Д.М. Булденку,  Г.О. Насіннику, сім`ї Коробко, Л.В. Пятківській, депутатам, членам виконкому, місцевим аматорам та всім, хто брав участь у підготовці та проведенні свята.
Далі всіх жителів та гостей села привітав  перший заступник голови РДА М.О. Іваницький та від районної влади вручив Почесну грамоту кращому сільському депутату – Н.О. Улянчич,  подяку та подарунок  - кращому члену виконкому Н.М. Булденко.
Не забули згадати про найстаршу жительку села – 93-річну Н.М. Коміну, про наймолодших вісьмох жителів, які народилися протягом року в сім`ях Булденко, Сидоренко, Жук, Кривенко, Булденко, Рубанових, Солонець, Герасименко.
На 7 серпня припали дні народження відразу у 8 - ми місцевих жителів, яких вітали подарунками та піснею. Поздоровили також і настоятеля місцевого храму І.І. Фазана, який святкував свій день народження напередодні.
Нинішній рік виявився щедрим на «срібні» весілля. 25 років спільного життя святкували відразу 4 пари: сім`ї Каркодій, Насінник, Апецько, Василенко. Пари кружляли в танку, а пісня у виконанні В.В. Довбиша про наречену перенесла їх у далекий 1991 рік.
Кучинівка багата на гарних господарів, які дбайливо доглядають за своїми обійстями. В номінації «найкраща садиба» відзначили Г.М. Терещенко. Цього року 1 вересня місцева школа поповниться 6 першокласниками. Майбутніх школярів на чолі з першою вчителькою Н.Г. Герасименко поздоровляли танцями та сувенірами.
Відвідав свято села громадянин Ізраїлю А.С. Натаріус, який за власні кошти підготував та роздавав людям добірку віршів місцевого поета Л.Н. Тереховича.
Живе село і активним спортивним життям. Команда юних спортсменів на чолі зі своїм капітаном  П.В. Солодовником бере участь у спортивних змаганнях та спартакіадах, де неодноразово займала призові місця. Голова села вручила грошовий подарунок капітану команди та закликала всіх присутніх вести здоровий спосіб життя.
«Міцна сім`я - міцна країна» - цим висловом розпочали вітання зразковій сім`ї, якою в цьому році визнана сім`я Терещенків: дбайливі господарі, гарні батьки, які виховують прекрасних дітей.
Не можна було не відзначити і співочий колектив «Горлиця», пісні якого захоплюють, піднімають настрій, без участі якого не проходить жоден концерт. Пісні у виконанні Г.Г. Булденко, О.М. Спускан та Н.М. Акуленко із задоволенням слухають усі жителі села. Словом, свято вдалося на славу!

Н.ЛАГУТА,
завідуюча клубом

Комментариев нет:

Отправить комментарий