понедельник, 29 августа 2016 г.

Свято нашої гордості, свято наших сердець

У газетному матеріалі, і це правда, просто неможливо передати усі емоції, увесь настрій піднесеної святкової атмосфери, котра 24 серпня панувала у Сновську, усе розмаїття виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та яскраву палітру вражень. Цьогорічна виставка, хоч і розміщена була у фойе районного Будинку культури, хоч і мала значно меншу кількість глядачів, вийшла по-справжньому самобутньою і незаангажованою.







І дарма, що лив і псував нерви організаторам прохолодний дощ, дарма, що з босоніжок, наче з крану, безперервно лилася вода, ноги все одно направлялися туди, де було свято, де було ціле море позитиву і світлої енергетики – у наш будинок культури. А там тривала жвава торгівля, свій крам пропонували і наші пекарі і майстри кулінарної справи ВПУЛГ, дбайливі господині Жоведі, Чепельова, Єліного, Тур`ї, Низківки, Гірська, інших населених пунктів. Народу біля них крутилося – не проштовхнутися!
Господарі куренів творчо підійшли до справи, виготовивши смаколики з таких національних продуктів, як буряки, морква й капуста, м`ясо, мак, борошно, сир, ковбаса. Вареники з сиром і ягодами, млинці з маком і сметаною, телячі стегенця й копчена риба, нашпиговані спеціями, картопляники, навіть сало у шоколаді – все це від душі пропанувалося, усім цим щиро пригощали, наливаючи із плетеної тари вишневі й малинові наливочки, медовуху з перцем. Частували з гумором, з приповідками, приспівуючи й підтанцьовуючи.
Розваг на цьому дійстві вистачало усім! А чого варте було споглядання експозицій міських шкіл, центральної лікарні, районної бібліотеки, станції юних техніків тощо. Дивувала і вражала загальна картина побаченого, харизма, якою були наділені чи не усі гурти і окремі виконавці музичних номерів. А усе це, однозначно, засівало в людях зерно любові до України, і маленької часточки, якою є мальовнича Сновщина.
Р.S. Участь у заходах з нагоди Дня Незалежності взяли голова РДА
Валерій Радібеда, заступник голови райради Іван Орда, міський голова Олександр Медведьов.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото Олега
МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий