понедельник, 29 августа 2016 г.

Конкурс вишиванок

З метою відродження національних традицій, виховання любові і дбайливого ставлення до спадщини нашого народу, збереження і використання вишиванки як унікального феномену культурного надбання на Сновщині був проведений конкурс вишиванок «Ми українці!». Учасники представили сорочки, вишиті вручну (окрім номінації «Найбільша організація у вишиванках»).


У номінації «Краща жіноча вишиванка» перше місце виборола найстаріша вишита сорочка Катерини Кашуби. У номінації «Краща дитяча вишиванка» перемогла Анастасія Батюк, на сорочці якої, окрім орнаментів і квітів, був вишитий прапор і герб-тризуб. Перемогу в номінації «Краща чоловіча вишиванка» отримав Леонід Пилипець. «Найбільшою родиною у вишиванці» визнано родину Лесі Бівалькевич. У номінації «Найбільший колектив у вишиванках» беззаперечно перемогли працівники відділу культури РДА та районного Будиноку культури. Одночасно для фото зібралося аж 26 представників колективу!
Грамоти й подяки всім учасникам конкурсу були вручені під час урочистостей з нагоди 25-річниці Незалежності головою громадської ради при РДА Л.Мартиненко, секретарем міськради Н.Самойловою та спеціалістом сектору інформдіяльності та комунікації з громадськістю РДА В.Павленко.
Фото Олега Мірошниченка та Н.СМОЛЯК
За організацію і проведення конкурсу щира вдячність від оргкомітету – відділу культури і туризму РДА та міській раді.
У наступних номерах «Променя» ми обов`язково опублікуємо фото переможців цього конкурсу і описи їхніх вишиванок, а також – матеріал про міжрайонний конкурс «Міс Полісся-2016», який відбувся в Сновську на День Незалежності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий