понедельник, 8 августа 2016 г.

Дорога болю і надії

Ця історія з категорії тих, які не можуть залишити серця людей незворушними. Чотири роки тому в Сновську у молодій сім’ї Владимірець народилася донечка, яку назвали Настею.

Неймовірна радість була у батьків та рідних! Але невдовзі з’ясувалося, що у немовляти є проблеми зі здоров’ям. Спочатку лікарі встановили наявність дисплозії лівого тазостегнового суглоба і деформації стоп. Вони, серед іншого, прописали  помістити дівчинку в спеціальну систему, як кажуть – вдягнули їй стремена. Батьки погодилися. Хоча  витримати хід такого лікування було надзвичайно складно: п’ятимісячна дитина несамовито кричала через незручні умови, а її рідні не могли втримати  сліз, дивлячись на все це.
Минав час. Проводилися нові обстеження та консультації. І ось в обласній дитячій лікарні Насті поставили ще один діагноз: дитячий церебральний параліч зі стійкими порушеннями функцій кінцівок. І порадили – проводьте реабілітацію...
Рідні дівчинки, попри очевидні матеріальні проблеми і душевний розпач, не змирилися з бідою. Зверталися до майстра мануальної терапії, їздили на різноманітні процедури до спеціалізованих закладів Одеси та Хмельницького. Однак кардинально поліпшити здоров’я дівчинки не  вдалося. І це попри щире прагнення близьких людей зробити все можливе для одужання Насті. Зрештою, її поведінка вселяє надію, адже навіть у медичних документах занотовано, що вона утримує чашку, малює, розуміє мову оточуючих людей,  намагається спілкуватися, виявляє ініціативу.
І ось несподівано влітку сім’я дівчинки  отримала можливість скористатися послугами міжнародної клініки відновного лікування в Трускавці. Там працюють фахівці, які застосовують доволі ефективну методику в боротьбі з недугою і, є приклади, в буквальному розумінні здатні поставити пацієнта на ноги. Після  курсу в Трускавці зміни в стані здоров’я Насті були настільки очевидними, що стало  зрозумілим: саме тут їй і зможуть допомогти. Але... Для реального прогресу в лікуванні потрібно ще тричі побувати в цій клініці. І коштує все доволі дорого. Заради перспективи бачити усмішку дівчинки її  родина ладна на все. Проте реальні фінансові можливості мають межу. Вони зверталися й отримали  допомогу від депутата облради Григорія Божка, райдержадміністрації та міськради.  Однак гроші потрібні ще. Тому звертаються до кожної небайдужої людини: допоможіть! А Господь Бог не залишить таку добру справу без подяки.
Кошти можна перерахувати Оксані Олександрівні Владимірець (дівоче прізвище – Перегуда) – Приватбанк, 29244825509100, МФО 305299, ОКПО 14360570, призначення платежу – НМ 348517 інн. 2745612600, для перерахування на карту 5168757306107436.

Комментариев нет:

Отправить комментарий