понедельник, 29 августа 2016 г.

Машина розтрощила електроопору

Це сталося в Сновську на минулому тижні. У ніч з четверга на п’ятницю періщив дощ, дороги вкрилися калюжами.




І ось ближче до світанку по вулиці, яка веде від «Магазин-складу» до закритого залізничного переїзду, мчав легковий автомобіль марки BMW темного кольору. Причому дійсно мчав – на великій швидкості. На ділянці, де автошлях з правого боку обмежений бетонним парканом, а з лівого – росте ліс, машина заїхала у велику калюжу. Схоже, через наслідки так званого гідроудару водій не впорався з керуванням. Іномарка звернула, напрочуд легко подолала бордюр тротуара і понеслася в бік соснових дерев. Але на її шляху опинилася анкерна (подвійна) електроопора. Удар виявився настільки потужним, що обидва бетонні стовпи, на яких трималася конструкція, рознесло вщент. Значних пошкоджень зазнав і автомобіль. (Згодом його перевезли на майданчик відділення поліції, а на тротуарі лишився лежати підкрилок). Справжнє диво, що люди, які перебували у салоні, вціліли. Лише пасажир на передньому сидінні, схоже, вдарився в лобове скло головою, бо там лишилися сліди червонуватої рідини. (Мабуть крові?)
А надалі почали коїтися дивні речі. Є припущення, що оговтавшись, учасники дорожньо-транспортної пригоди похапцем зняли номерні знаки, акумулятор, забрали ще деякі предмети і поспіхом ретирувалися з місця події. Схоже, в їхні плани не входило спілкування зі співробітниками поліції. Однією з причин такої поведінки могло бути те, що водій з пасажиркою перебували в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.
Перший підсумок цієї історії – пошкодження лінії електропередач. (Хто відшкодує збитки енергопостачальному підприємству?). Другий підсумок: виникло питання – чи знайдуть правоохоронці водія (якщо він керував транспортним засобом після дози алкоголю або дози амфетаміну), й чи покарають його штрафом згідно із новим законодавством? До речі, невдовзі після аварії певні добродії почали поширювати містом версію, що насправді електроопора впала через влучення в неї блискавки…
Олег Мірошниченко, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий