понедельник, 14 июня 2021 г.

СПОРТ

 Юнацький футбол 


Як розповів «Променю» тренер ДЮСШ Роман Грицюк, нещодавно у місті Гребінка Полтавської області відбулися всеукраїнські змагання за правилами футзалу, організовані ФСТ «Колос». За перемогу боролися, окрім господарів поля, представники Сновщини, Житомирщини і Черкащини.

У стартовому матчі наші хлопці (2010-2011 рр.н.) з розгромним рахунком здолали опір конкурентів з Гребінки-2 – 7:0. Але в наступній зустрічі поступилися суперникам з Кобеляк (0:2). На півфінальному етапі сновчани зіграли проти однолітків з Гребінки-1. По ходу  вони програвали – 0:3, але знайшли в собі сили і вирвалися вперед – 5:4. Однак фінальний свисток засвідчив нічию – 5:5. Все вирішилося в післяматчевих пенальті. Наш голкіпер Андрій Стеценко парирував аж три удари. (До речі, його визнали кращим воротарем змагань). У підсумку перемогла команда Сновська – 3:2. На жаль, фінальний матч проти вже знайомих футболістів з Кобеляк завершився поразкою для представників Сновська – 1:4. (Хоча вони спочатку й вели  - 1:0).

За словами тренера Романа Грицюка, на можливості його підопічних вплинуло травмування двох гравців основного складу. Хоча загалом вони  продемонстрували хороший рівень гри і справжній спортивний характер. ІІ місце – також гідний результат. Найкращим у нашій команді визнано Кирила Заборовського. 

* * *

Корюківка стала місцем проведення міжрайонного футбольного турніру. (Вік учасників 10-11 років). Команда Сновськ-1 переграла городнянців (4:1) і корюківців (4:0), посівши  у підсумку І місце.  А Сновськ-2 звів унічию (1:1) зустріч з представниками Городні й поступився господарям поля – 1:5. 

* * *

Представники  Сновщини  (2012 р.н.) взяли участь у товариських змаганнях, що проводилися в селі Кудрівка на Сосниччині. У цьому населеному пункті дитячий футбол розвивається завдяки Роману Солодаренку – відомому київському бізнесмену, який народився і виріс на Придесенні. (Він зараз утримує аж шість дорослих і юнацьких команд). Отже, сновчани спочатку поступилися  суперникам з чернігівської спортшколи  «Десна» - 1:5 і одноліткам з Борзни – 0:2. Але потім обіграли господарів поля (2:1) і корюківців – 5:2. У підсумку вони посіли V місце поміж восьми команд.

* * *

Минулої п’ятниці вихованці відділення футболу ДЮСШ (2006-2007 рр.н. і молодші) побували на турнірі в Корюківці, де в першому матчі програли господарям поля – 0:8, а в другому перемогли команду з Городні – 2:0.

* * *

П’ятого червня наші юні футболісти (2008-2009 рр.н.) взяли участь  у відкритій першості Березненської громади. З рахунком 1:0 обіграли представників Макошиного і 2:1 – Березни. А ось  менянам поступилися – 1:2. 


Футбол 


У другому турі першості Корюківського району сновський «Тайм» на виїзді обіграв команду «Корюківка». Рахунок був  хокейним  - 8:5. По три голи забили В.Хоменко і Р.Петренко, також відзначилися Є.Буштрук і Р.Толкачов. 

Згодом відбувся і другий тур першості Городнянщини.  «Тайм» на виїзді провів зустріч з принциповим суперником – городнянським «Вестом». Протягом матчу наші футболісти домінували на  полі й здобули перемогу – 2:0. Влучні удари на рахунку  В.Хоменка і Д.Малишенка. 

Тренер ДЮСШ Олександр Кухаренко у коментарі до змагань зазначив, що важливим партнером для спортсменів Сновщини продовжує бути депутат  облради Олександр Якубін.

Кікбоксинг

У Чернігові відбувся відкритий чемпіонат міста, в якому взяли участь семеро вихованців нашої ДЮСШ «Колос». Бої проводилися в двох розділах: лайт-контакт і хард-боксинг. Усі представники Сновщини досягли успіху в різних вагових категоріях.  О.Шубін – І і ІІІ місця, Т. Брязкун – два І, Б.Биховець – два ІІІ, К.Погорілко – І, Д. Приходько – два ІІ, Б.Колодюк  - теж два ІІ, Д. Кушнір – також два ІІ. 

Вільна боротьба 

У перший день літа Корюківка стала місцева проведення відкритої районної першості з вільної  боротьби серед хлопців та дівчат. Команда зі Сновська продемонструвала чудовий результат. Н.Трус відразу в двох вагових категоріях – до 44 і 47  кілограмів – виборов перші місця. К.Шевченко (до 25 кг) теж став володарем І місця.  В активі Д.Невмовенка (до  35 кг), Р.Дворника (до 38 кг), К.Насінника (до 32 кг), А.Приходька (до 38 кг) і А.П’ятківської  (до 36 кг) – другі місця. В.Терещенко у категорії до 38 кг боролася з хлопцями (бо дівчат більше не було) і посіла ІІІ місце,  в категорії до 42 кг – І. А в категорії до 36 кг не було рівних М.Воробей. Г.Россол (до 38 кг) і А.Голов (до 35 кг) вибороли треті місця. 

* * *

Нещодавно Гліб Россол зі Сновська взяв участь у вельми представницькому всеукраїнському турнірі з вільної  боротьби, який відбувся в Києві. Наш 10-річний  спортсмен у ваговій категорії до 35 кг спочатку  переміг двох суперників і таким чином потрапив  до фіналу. Там він зустрівся зі старшим і більш досвідченим конкурентом. По ходу двобою Гліб поступався за очками (0:4), але завдяки вдалому кидку зрівняв рахунок. Проте для остаточної перемоги цього виявилося замало. У підсумку наш юний земляк отримав нагороду за ІІ місце від організаторів змагань – спортклубу «Бакинець».

Комментариев нет:

Отправить комментарий