понедельник, 14 июня 2021 г.

Хворих на COVID-19 стало менше

 Про це «Променю» повідомила головний лікар КНП «Сновський ЦПМД» Олена Шарпан. За тиждень коронавірус було виявлено лише у двох людей з 22 обстежених методом ПЛР-тестування. 

За словами заступниці генерального директора КНП «Сновська ЦРЛ» Ірини Якубовської, в інфекційному відділенні станом на 7 червня на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні знаходяться 15 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19. За минулий тиждень методом ПЛР було обстежено 11 осіб, у 4 з них тест показав позитивний результат.

Вакцинація – єдиний ефективний спосіб захистити себе від 

коронавірусної хвороби

Загалом у Сновській громаді вакцинувалося 440 осіб, з них 320 людей зробили щеплення вакциною AstraZeneca, 120 – CoronaVac. Окремо проводилася вакцинація працівників освіти мобільними бригадами.

Наразі у центрі первинної медичної допомоги отримали 30 доз AstraZeneca для повторної вакцинації громадян. Ще стільки ж доз очікують найближчими днями. 

За словами Олени Шарпан, вакцинація залишається єдиним ефективним способом захиститися від коронавірусної хвороби. 

– Олено Іванівно, порадьте, яку з вакцин краще обрати?

– Усі вакцини мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації і смерті. Тому найкращою вакциною є та, що зараз доступна для вас. 

– Чи потрібно вакцинуватися тим, хто вже перехворів на COVID-19?

– Так. Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, щеплення робити потрібно. Хоча в людей, котрі одужують від COVID-19, може виробитися природний імунітет до вірусу, поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист.

– Кому вакцинуватися не можна?

– Тим, у кого виникла алергічна реакція на препарат, а також у разі гіперчутливості до будь-якого з її компонентів. Не можна робити щеплення і вагітним жінкам та жінкам в період лактації. 

Записатись у чергу на щеплення можна одним із найзручніших для вас способом: через свого сімейного лікаря; звернувшись до 221 кабінету КНП «Сновський ЦПМД»; зателефонувавши за номерами (098)8865646, (098)8626857 та через мобільний додаток Дія. 

Тетяна ЛИТВИН

Комментариев нет:

Отправить комментарий