четверг, 16 июня 2016 г.

На громадській раді

На минулому тижні відбулося засідання громадської ради при райдержадміністрації. Першим розглянули найактуальніше нині питання – про перейменування райцентру та району.
Реєстратор юридичних та фізичних осіб-підприємців РДА Євген Сокол поінформував про особливості внесення змін в документи у зв’язку зі зміною адреси. Він також зауважив, що функції будь-якого реєстратора чи нотаріуса в Україні однаково законні, тож можна звертатися не лише до місцевих. А от реєстрацію громадських формувань та друкованих ЗМІ проводять лише на обласному рівні (у Чернігові - по вул. Любецькій,40-А). Терміни заміни документів, у зв’язку зі зміною назви Щорса, законом ніде не передбачені, тож робити все необхідно за потреби. (Повну інформацію щодо державної реєстрації можна знайти на офіційному сайті Мін`юсту).
Начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту Наталія Авдєєнко доповіла про організацію дитячого оздоровлення і відпочинку в нинішньому році, а також навела порівняльні дані з минулими роками.
Про заходи з нагоди відзначення в районі VI-го фестивалю-конкурсу ім.В.Полевика розповів присутнім заступник голови РДА Володимир Карпенко. Зокрема він зазначив, що подало заявки на виступ більше 30 колективів області, запрошення надіслано і сусідам-білорусам. Фінал свята відбудеться в Займищі, але цього року не буде салютів. Планується, що місцеве АТП організує платний рейс до Займища і назад для гостей фестивалю.
Членів громадської ради цікавило питання розвитку туризму в районі, тож начальник відділу культури і туризму РДА Наталія Добненко підготувала докладну інформацію про цікаві місця Сновщини, якими проводяться екскурсії. Велику пошукову роботу задля розробки туристичних маршрутів провели бібліотеки району й історичний музей. До обласного музейно-меморіального комплексу партизанської слави “Лісоград” постійно їздять екскурсанти з різних куточків України. Наталія Михайлівна зауважила, що офіційно на території району надавати туристичні послуги може тільки ПрАТ «Комунальник» (бо за ним зареєстровано готель «Колос») та ТОВ «Єлінський ліс». Зареєстрованих суб’єктів у сфері «зеленого» туризму на території району нема.
Далі Наталія Добненко розповіла, як проходитиме відзначення 20-ї річниці з Дня прийняття Конституції України й Дня молоді. Зазначила, що в день 25-ї річниці Незалежності пройде конкурс «Міс Сновськ». На запитання члена громадської ради Івана Зуба, чи буде проводитися рок-фестиваль у цьому році в місті, начальник культури і туризму РДА відповіла: « Я за такий захід і ми надамо організаційну підтримку. Але є зауваження – концерт має закінчитися не пізніше 23-00».
Питання про пам’ятники в Сновську визвало активне обговорення у голів громадських організацій. Проте, щоб, наприклад, перенести погруддя Т.Шевченка від гімназії до райдержадміністрації на місце М.Щорса, потрібен відповідний дозвіл немісцевого рівня. Тож це питання залишається відкритим. А от що буде на місці пам’ятника Леніну, то члени громадської ради направили до РДА свою пропозицію - оголосити відкритий конкурс серед мешканців міста на варіант композиції, яку варто було б встановити біля РБК. «Як на мене, - висловилась Наталія Михайлівна, - найкраще було б зробити щось не політичне, а дитяче, щоб діти мали змогу там проводити час і фотографуватися». Одразу ж на думку присутнім спали цікаві експонати на території депо, які були створені за ініціативи його керівника Віталія Зайончковського.
Долею території біля гімназії (де тривалий час стояла споруда ФОКу) знову переймався активний член громадської ради Сергій Виблов. Він вважає, що поки буде розроблено і затверджено проект забудови, можна там влаштувати тимчасовий спортивний майданчик. Тож на наступне засідання громадської ради, яке відбудеться у серпні, вирішили запросити голову райдержадміністрації та директора районної гімназії щодо обговорення питання благоустрою території незавершеного будівництва ФОКу.
Наприкінці засідання присутні розглянули звернення від батьків учнів міської школи №2, яке надійшло до депутата районної ради Володимира Смоляка. В ній повідомляється, що батьки стурбовані реорганізацією і можливим закриттям закладу. Володимир Карпенко пояснив ситуацію, наголосивши, що наповнюваність класів шкіл району знижується, тому деведеться проводити оптимізацію навчальних закладів. Щодо ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, то нині ідуть переговори з директорами міських шкіл та райдержадміністрацією у пошуку компромісного варіанту її подальшої роботи. А остаточне рішення прийме сесія районної ради. (Коли номер готувався до друку, ситуація з школою №2 вирішилася. Мова про це йде в статті «Школа №2 залишається»).
Вела засідання голова громадської ради Лариса Мартиненко. Всі зауваження і пропозиції, які прозвучали на зібранні, були у вигляді протокольного рішення направлені до райдержадміністрації.
Наш кор.

Комментариев нет:

Отправить комментарий