воскресенье, 12 июня 2016 г.

Волошки, мов у полі...

Буває таке, що, провчившись у школі багато років, люди не помічали одне одного. Ходили одними стежками, сиділи в одних аудиторіях, навіть мали спільних друзів. А під час підготовки одного концерту, коли виникла необхідність створення дуету, ці двоє глянули одне одному в очі. Його чорні й жагучі потонули в її волошкових. Цю мить уловили лише вони. Можливо, тому, що між ними пролетіла якась невловима блискавка, так гармонійно звучали голоси. Усі дружно погодилися з тим, що саме це й потрібно.


З репетиції вони поверталася вдвох, а, може, то лише їм здавалося. Наступного дня всі старшокласники обговорювали новину: Настя зустрічається з Назаром. Лише вони, приголомшені раптовим коханням, нічого не помічали. Він не помічав, як зранку стояв під її хвірткою з квіточкою чи маленьким сувенірчиком. Зі школи також проводжав до самісінького дому, а потім через кілька годин приїжджав велосипедом. Наближалися випускні екзамени, роботи було багато. Але вона зовсім не клеїлася, якщо вони не бачилися кілька годин. Тож годинами разом просиджували за комп’ютером. Зате увечері їм дозволяли годину-другу прогулятися вечірнім містом.
Відшумів випускний вечір, на якому їх дует традиційно визнали кращим. Настя з Назаром проходили цілий вечір, взявшись за руки. А потім їх закружляли абітурієнтські клопоти. Вона залишалася в рідному місті, а він складав валізи, бо його коледж був у іншому. Роки навчання стали справжнім випробуванням для їхнього кохання, а нечасті побачення – з обов’язковими сюрпризами. У кожного з них стіни завішані плакатами й фотографіями, а тумбочки забиті дорогими серцю дрібницями. Спільні друзі підтримували їх. Слід сказати, що й батьки схвально ставилися до їх почуття.
Плани у них змінювалися в міру дорослішання. Спочатку мріяли заробити кошти на весілля, а вже потім створювати сім’ю. Задумане здавалося так близько: спочатку знайшли кожному роботу, не було проблем із пошуками квартири. Тож якось саме по собі вирішилося – з ким і як жити. Люди старшого покоління неоднозначно ставляться до цивільних шлюбів. Але чимало потайки жалкує, що в молодості не мав такої можливості випробувати на міць свої почуття.
Великою несподіванкою і потрясінням для пари стала втрата Назаром роботи. Втім недарма мудрі кажуть, що будь-яку біду легше долати вдвох. Щовечора Настю чекала нехитра вечеря, приготована коханим. А потім, скориставшись Інтернетом, вони разом шукали роботу. У народі кажуть: «Господь допомагає закоханим». Незабаром знайшовся підходящий варіант. Кілька місяців – і ось наречена купається в пишнопінні білосніжного вбрання, поправляє незвичайну зачіску. Нареченому личить строгий костюм із червоною краваткою. Хоча нічим не сховаєш, які вони молоді й щасливі.
Їх спільна доля лише починає писатися. Але разом їм довелося пройти немало. Та Настя з Назаром уже довели – якщо кохаєш – під силу здолати все!
Валентина
ВОЛОКУШИНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий