воскресенье, 12 июня 2016 г.

Із усіх наук - медицина найблагородніша!

Щорічно у третю неділю червня  в Україні відзначають День медичного  працівника. І хоч до свята ще далекувато, ми вирішили підійти до  нього заздалегідь, завчасно. Дуже вже  особливе воно, дуже важливі для нас люди, котрі його представляють. – Віра в лікарів, - сказав колись мудрець, - є найціннішими ліками, здатними  повернути людині усмішку і жагу до життя.
Перефразовуючи мудрість, додам, що аж ніяк не меншою для кожного є значимість медсестри. Бо жоден найкваліфікованіший лікар самостійно не впорається з лікуванням хворого  без професійного помічника, який буде робити уколи, ставити крапельниці, займатися  перев’язками, перевіряти температуру і тиск. Головній медичній сестрі ЦРЛ Вірі Батюк і старшій медсестрі терапевтичного відділення Аллі Лагуті притаманні всі найкращі земні чесноти. Їхні душі до краєчку наповнені хвилюванням за долю хворого, гарячим  стремлінням у кожному випадку перемогти недугу і організувати роботу у своїх колективах так, щоб  нею можна було пишатися.
Ці красиві жінки  можуть навіть більше: не лише лікувати, а проникати у духовний світ хворого, у  найсокровенніше, що має цей світ – дивовижну царину любові і добра. Зрештою, людям, які з ними хоч раз поспілкувалися, вдається відчути себе здоровішими, наповнити  серце оптимізмом і надією. А надія одужати, як сказав великий  Вольтер, - половина одужання.
До речі, у наших героїнь є прекрасне продовження. Онучка пані Віри й донечка пані Алли вирішили піти їхніми шляхами. Дівчата здобувають медичну професію у відомих вишах і незабаром поповнять  лави людей у білих халатах.
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий