воскресенье, 5 июня 2016 г.

Колонка редактора!

Нинішній День журналіста для колективу „Променя” особливий тим, що зібралася  сила-силенна змін,  причому кардинальних. Пов’язані вони з прийняттям Закону України „Про реформування друкованих засобів масової інформації”, який  на практиці відображає наші інтереси й  прагнення. І хоч йдемо другим етапом (тобто матимемо змогу врахувати набутий досвід і помилки інших), очевидною для нас є відома сентенція „В основі мистецтва та журналістики, як і в основі війни, лежать гроші...”

Відтак особливої гостроти  це вічно живе питання набуває у період передплати на ІІ півріччя, коли зростають  поштові і поліграфічні витрати, дорожчають енергоносії, міліють джерела доходів читачів.  Їхній відтік для нас (як і відтік рекламодавців) дорівнює справжній катастрофі. Розуміємо, що важко всій країні, всім людям, і продовжуємо  надіятися (аналізуючи плюси й мінуси ситуації), що „Промінь” житиме й надалі, що наші вірні шанувальники не залишать його наодинці, що і чиновники місцевого рівня також не втратять бажання його підтримувати. Звичайно,  ми не всесильні, але стараємося зробити так, щоб від нас відвідувачі (для деяких газета – остання ниточка допомоги) виходили з почуттям того, що їх почули, що їм посприяли десь знайти справедливість і вирішити наболіле. Чи не тому основний акцент ставили і ставимо на людях праці, колективах, благодійності і милосерді,  розповідях про хороші справи, тих, хто їх робить.
Колись Олександр Дюма (син) сказав: „Бідність позбувається  гордині: порожньому мішку важко триматися стоячи”. А ми все-таки тримаємося, бо наповнені вашою, дорогі читачі, енергією і теплом, вашою безмірною любов’ю і вболіванням за долю рідного краю. Це, зрештою, найбільше наше багатство!
З хвилюючою відповідальністю пишу ці рядки і бачу перед собою  щирий й доброзичливий рідний колектив, сповнений творчого потенціалу й масштабних планів, колектив, який пропускає через себе  ваше щастя й біль, бачить в кожному  цілий неповторний світ, ніколи не втрачає почуття оптимізму й гумору, твердої впевненості у своїх силах.
З професійним святом вас, з Днем журналіста! Нехай улюблена робота буде незмінним стимулом енергії, щоразу додає імпульс свіжим ідеям! Хай милий „Промінь” й надалі користується популярністю  в районі і світить всім, як зоря! Низький  уклін за труд нашим дорогим ветеранам! І щиросердне „Спасибі!” співзасновникам, читачам, спонсорам, рекламодавцям, поштовикам, усім-усім, хто поруч – і в радості, і в труднощах.
Дякую персонально шановному Артуру Петровичу Зінов’єву (обласний  депутат) за допомогу в організації обласної наради редакторів комунальних ЗМІ. Хай ваші, дорогі друзі, золоті серця ще довго служать рідній Україні!

Комментариев нет:

Отправить комментарий