четверг, 23 июня 2016 г.

Пришкільний табір: наші враження

З 30 травня по 14 червня на території Рогізківського НВК функціонує дитячий табір відпочинку (директор – Н.В. Кононович).
Крім місцевих дітлахів НВК активно освоювали гості з Новомлинської школи, котрі щодня приїздили шкільним автобусом на відпочинок. „Притиралися” характери, зав’язувалася дружба, нові знайомства – адже наступного навчального року їм доведеться навчатися в нашій школі. Отже, ланка табору налічувала три загони – „Смайлики”, „Альтаїр” та „Кока-Кола”. „Робочий день” розпочинався з традиційної переклички та ранкової гімнастики, потім – розваги, сніданок, обід та все інше. Гуртом співали Гімн України. Учителі та вихователі робили усе можливе, аби дітям було цікаво. Екскурсії, гра у волейбол та піонербол, різні конкурси, змагання тощо. Бажаючі могли проглянути мультфільми, попрацювати на комп’ютері або пограти в комп’ютерні ігри, а в негоду – дізнатися цікавинки зі світу науки. Пам’ятною виявилася також поїздка у чернігівський „Голівуд”, котрий залишив незабутні враження в пам’яті дітей і супроводжуючих. Цілий день учасники табору провели в ігровій кімнаті, яка містить безліч засобів для розваг. Найпопулярнішими виявились батути, гірки з кульками, фунікулер, аерохокей, аерогармати та ігрова приставка Х-Вох. Час пролетів дуже швидко і весело! Вражень – море!
Долучившись до царини науки, діти проглянули серію цікавих дослідів з фізики та хімії (організатор дійства – О.О. Мороз). Зокрема, дізналися, як можна добути альтернативну енергію (з картоплі, монет, сонячного світла тощо). Не менш цікаво було спостерігати і за роботою потужного електромагніту. При напрузі лише 4 В і силі струму понад 2 А цей „агрегат” піднімав вантаж масою 2 кг, 5 кг і навіть 7 кг! І відірвати якір від сердечника було ой як непросто.
Завдяки організаторським старанням учительки О.І. Бодяк маємо ми і свою „Міс табору-2016” – Альону Козянко. А ще були „Міс Фантазія”, „Міс Чарівність”, „Міс Артистичність”, „Міс Інтелект” та „Міс Грація”.
Проводилися невеличкі екскурсії. Зокрема, одна з них ознайомила учнів з історією місцевого ФАПу. Деяку інформацію учні дізналися зі слів учительки І.О. Черненко, багато цікавого розповів лікар-стоматолог О.П. Самусенко. Хочемо також подякувати кухарям, які готували смачні сніданки та обіди.
Можна сказати, відпочили на повну.

Комментариев нет:

Отправить комментарий