четверг, 23 июня 2016 г.

Примхи природи

У вівторок наш район відчутно постраждав через природну стихію. І якщо у Сновську та деяких селах все обмежи­лося лише сильним вітром, короткочасною зливою і градом (подекуди розміром з голубине яйце), то у Петрівці буревій наробив величезної шкоди.


Як розповіла „Променю” сільський голова М.Деркач, 21 червня вдень стояла неймовірна спека, як кажуть люди – парило. Вже після опівдня на село насунула величезна хмара. А потім – почалося. Близько сьомої години вечора Петрівку накрила потужна злива, посипав великий град. Вітер мав таку силу, що зривав покрівлю з дахів, вивертав дерева із корінням. Менш як за десять хвилин село зазнало масштабних руйнувань. За словами М.Деркач, мало яке обійстя вціліло: понищено майже всю городину, розкрито будинки і господарчі споруди, подекуди побито шибки у вікнах, порвані електродроти. З будинку культури зірвано 93 листи шиферу, школа теж у збитках, стихія не пошкодувала навіть церкву в центрі села - з правого боку на храмі тепер немає металевої покрівлі. У приміщенні сільського споживчого товариства обвалилася стеля.
На відновленні електропостачання працювали ремонтники зі Сновська і Мени, для них подбали про харчування на місці. Вони молодці: за день зробили все, що було треба, працювали дотемна. Протягом кількох днів населення боролося з наслідками буревію – зокрема вивозило уламки дерев з вулиць. Клопотів у громади було безліч: організувати роботу, заправити бензопили, залучити до процесу людей. А все це коштує чималих грошей... Середа, четвер і п’ятниця минули у постійних зусиллях і розв’язанні безлічі проблем. Активну участь у громадських роботах узяли М.Петренко, С.Сукницький, М.Аксьоненко, багатодітна сім’я Деркачів, працівники сільради і пожежно-сторожової охорони, колективи комплексу „школа – сад” та будинку культури, безробітні, які стоять на обліку. Люди з розумінням поставилися до ситуації й робили все можливе. Допомогу селу технікою надав керівник ПСП „Яна Плюс” Олександр Веселий, Староруднянське лісництво.
У коментарі до цієї події голова райради П.Мірошниченко зазначив: до Петрівки виїжджала районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Після огляду нанесених стихією збитків було ухвалене рішення виділити пальне на транспорт, яким до села завозять матеріали (шифер тощо) з обласного фонду матеріального резерву. Також вивчається питання надання додаткової допомоги селу на районному рівні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий