четверг, 23 июня 2016 г.

СБУ повідомляє

Затримано „молдавского казака”
Співробітники Служби безпеки України спільно з митниками та прикордонниками затримали громадянина Молдови, який перевозив холодну зброю з „казачими” атрибутами.
Під час догляду на митному посту „Сеньківка” рейсового автобуса „Москва – Тирасполь” правоохоронці вилучили у пасажира три шаблі та ніж, приховані під сидінням. Серед особистих речей співробітники спецслужби виявили закордонний паспорт громадянина України, паспорт невизнаної придністровської республіки, військовий квиток того ж утворення, шеврони з написами „Российское казачество”, „Россия. Казачьи войска” та нагрудні знаки з російською символікою. Згідно з відмітками у виявлених документах чоловік проходив строкову службу у Придністров’ї в підрозділі артилерійської розвідки у 2002-2005 роках. Слідчими управління СБ України в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження. Перевіряється причетність „казака” до участі у незаконних збройних формуваннях ЛНР-ДНР. Триває досудове розслідування.
Попереджено контрабанду золотих монет
На Чернігівщині співробітники СБУ спільно з працівниками митниці та прикордонниками попередили спробу контрабандного вивезення з України до Російської Федерації старовинних золотих монет.
Коштовності були виявлені правоохоронцями на митному пункті пропуску „Грем’яч” під час огляду особистих речей пасажира рейсового автобуса „Київ – Москва”. За попередніми висновками, вилучені предмети старовини належать до часів Російської імперії та можуть становити історико-культурну цінність. Контрабандист планував збути п’ять монет на території РФ.
Слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України. Монети будуть направлені на мистецтвознавчу експертизу для встановлення їх історико-культурної цінності.
Перекрито  канал надходження боєприпасів
На Чернігівщині Служба безпеки України спільно з поліцією викрила двох мешканців обласного центру, які намагалися налагодити канал постачання боєприпасів з району проведення антитерористичної операції на територію регіону.
Під час обшуку за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили гранату „Ф-1” із запалом, 120 бойових набоїв калібру 5,45 мм та 4 магазини до автомата Калашникова. Вилучені боєприпаси направлені на експертизу.
У рамках кримінального провадження, відкритого за матеріалами управління СБУ в Чернігівській області за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий