четверг, 23 июня 2016 г.

Професійність, обов’язок і доброта

Світлана Лихошерст уже дванадцять років перебуває на державній службі. Свого часу починала головним спеціалістом, а нині працює начальником служби у справах дітей райдержадміністрації.



«Близько десяти років тому службі в справах дітей РДА передали повноваження опікуватися сиротами й тими, хто позбавлений батьківського піклування, - розповідає Світлана Лихошерст. – Це надзвичайно відповідальна робота, адже в даному випадку функція держави полягає не в простому оформленні документів, а й у здатності вчасно відреагувати на прохання про допомогу, захистити права тих малюків та підлітків, до яких доля виявилася не дуже прихильною. Працювати у цій сфері доволі непросто з моральної точки зору, адже нерідко доводиться ставати свідком справжніх життєвих трагедій. На жаль, нині далеко не всі батьки усвідомлюють міру свого обов’язку перед власними дітьми. Як наслідок – у країні непоодинокими стають явища на кшталт дитячої бездоглядності, соціального сирітства тощо.
Служба в справах дітей у своїй діяльності керується основним пріоритетом: забезпечити реалізацію прав кожної дитини, котра потребує державної підтримки. А вже якщо малюк чи підліток залишився без родини – подбати про організацію для нього сімейних форм виховання. (До речі, протягом останніх чотирьох років у нашому районі виконання планових показників цієї роботи перевищує 100%).
Держава взяла на себе опіку над дітьми з кризових сімей, щоб дати їм шанс на краще майбутнє, приділяючи цій місії на-лежну увагу”.
Наостанок слід додати, що Світлана Петрівна у 2006, 2010 і 2015 роках нагороджувалася Почесними грамотами райдержадміністрації, торік їй було оголошено подяку голови облдержадміністрації, а цьогоріч вручено Почесну грамоту обласної ради. Таким чином визнано її компетентність, сумлінне ставлення до службових обов’язків та високий професіоналізм. І правильним буде зазначити, що саме такі якості мають стати визначальними для тих, хто працює на державній службі.
Фото
Олега МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий