воскресенье, 12 июня 2016 г.

Спартакіада пам’яті Павла Федосієнка

Майже щороку в селі Рогізки проходить Спартакіада, присвячена пам’яті П.Федосієнка, який, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, загинув в Афганістані.


Не винятком став і цей рік. Дякуючи голові сільської ради Т.Г.Семенок, яка не шукає причин, щоб не проводити змагань у зв’язку з фінансовою скрутою, а навпаки, знаходить шляхи вирішення проблемних питань. Завдяки їй з бюджету сільської ради були виділені кошти на придбання кубка, медалей, грамот для призерів змагань.
І ось 4 червня до Рогізок, на превеликий жаль, із п’яти запрошених команд прибули тільки дві: Тур’ї та Кучинівки. Це також завдячуючи небайдужим головам сільрад - Т.М. Мартиненко і О.М. Недвизі та ентузіастам спортивного руху на селі - Олександру Артюшенку та Павлу Солодовнику. Якщо раніше під час проведення заходу завжди був присутній батько загиблого Павла, то уже останні три роки із сім’ї П.Федосієнка залишилася тільки сестра. І місію вшанування пам’яті загиблого П.Федосієнка взяла на себе сільрада та односельці. Змагання розпочалися з підняття державного прапора. Перед учасниками та вболівальниками виступила голова сільради Т.Г.Семенок, поклавши перед цим квіти до пам’ятної дошки П.Федосієнка. До програми змагань входило п’ять видів – стрільба з пневматичної гвинтівки, підтягування на поперечині, метання гранати на дальність, парковий волейбол та міні-футбол.
У змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед жінок перше місце посіла Ольга Товста (с.Рогізки), вибивши 24 очки із 30 можливих. На другому – Галина Данильченко (с.Тур’я), Алла Акуленко (представниця команди с.Кучинівка) на третьому місці. Серед чоловіків перше місце посів Володимир Василенко (с.Кучинівка), вибивши 26 очок. До речі, йому не було рівних в підтягуванні на поперечині, на другому – Ярослав Попко (с.Тур’я), на третьому – Євген Бабак (с.Рогізки).
У підтягуванні на поперечині друге місце у представника с.Рогізки Романа Приходька, на третьому два представники с.Тур’я - Олександр Артюшенко та Григорій Кривенко.
У змаганнях з метання гранати рівних не було Сергію Федосієнку (Рогізки), 55 метрів. Андрій Насінник (Кучинівка) – на другому, третє місце посів представник команди Тур’ї Олексій Цуприк. Вперта боротьба точилася на майданчику з міні-футболу, де господарі з рахунком 3: 1 перемогли команду Тур’ї, але потім з таким рахунком програли команді с.Кучинівка, яка також обіграла з рахунком 5 : 1 команду Тур’ї. А ось у змаганнях з паркового волейболу команда Тур’ї показала свій характер і завдала поразки командам сіл Рогізки та Кучинівка. Таким чином, вона зайняла перше місце, друге - у команди с.Кучинівка, третє – Рогізок. У загально-командному заліку команда с.Кучинівка посіла перше місце, яка нагороджена перехідним кубком, друге – у команди с.Рогізки, третє – у с.Тур’я. Всі учасники - призери змагань нагороджені грамотами та медалями. Крім того, всі призери змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки отримали грошову винагороду від голови районної спілки ветеранів Афганістану Геннадія Павленка.
Г.САЛАТА, голова Щорської РО ВФСТ „Колос”

Комментариев нет:

Отправить комментарий