среда, 13 августа 2014 г.

РІШЕННЯ (двадцять четверта сесія шостого скликання) 8 серпня 2014 року


ЩОРСЬКА РАЙОННА  РАДА
ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                              


Про стан виконання комплексної Програми
профілактики правопорушень на 2011-2013 роки


Розглянувши інформацію надану Щорською райдержадміністрацією, районна рада  відмічає, що органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами району вживалися організаційні та практичні заходи, спрямовані на виконання вимог комплексної Програми профілактики правопорушень у 2011-2013 роках.
Окремі питання комплексної Програми профілактики правопорушень  розглядалися на засіданнях координаційної ради у голови райдержадміністрації за участю керівників територіальних правоохоронних органів району із затвердженням низки цільових планів та визначенням конкретних завдань з термінами їх реалізації.
З метою покращення стану правопорядку на території району  правоохоронними органами проводилися загальнодержавні та цільові оперативно-профілактичні заходи по запобіганню злочинів із застосуванням зброї та вибухових пристроїв, здійснювалося відпрацювання населених пунктів району з найбільш складною оперативною обстановкою.
В період 2011-2013 років Щорським РВ УМВС проводились роз’яснювальні бесіди серед населення району, висвітлювалась статистика  вчинення злочинів  та правопорушень в засобах масової інформації. Для охорони громадського порядку  по недопущенню правопорушень, злочинів та їх розкриттю на території Щорського району кожного дня, за рахунок власного часу, залучались по два співробітники  райвідділу, проводилися профілактичні рейди (67), до яких активно залучалися члени громадських формувань, громадські помічники ДІМ.
У 2012 році Щорським РВ УМВС на сесії міської ради було порушено питання стосовно режиму роботи кафе «Десяточка», так як близько 80% злочинів по місту скоює молодь, яка закінчує свій відпочинок у нічний час саме там.  Міська рада підтримала подання щодо обмеження роботи даного закладу, але власник  подав апеляцію до суду і на даний час кафе продовжує працювати у «звичному для себе» режимі.
В період проведення оздоровчої кампанії 2013 року у пришкільних закладах оздоровлення і відпочинку та Щорському РДЗОВ «Дружба» проведено ряд заходів правовиховної тематики, спрямованих на попередження правопорушень серед дітей, підвищення рівня правової освіти.
Правоохоронними органами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проводилась робота по реалізації Національної антикорупційної стратегії на 2011-2015 роки (затверджені та коригуються плани заходів щодо запобігання проявам корупції, проводяться навчання, роздаються методичні матеріали, ведеться аналіз інформацій щодо притягнення до відповідальності за скоєні правопорушення посадових осіб, забезпечуюється виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» тощо).
Ведеться певна робота відповідних служб району та правоохоронних органів по боротьбі з незаконними операціями  та реалізацією фальсифікованих горілчаних виробів, інших спиртних напоїв, самогоноварінням, злочинами економічної спрямованості на пріоритетних напрямках.
Відділом прикордонної служби „Гірськ” та „Щорс” разом з районним та лінійним відділами міліції розроблялися спільні заходи по недопущенню незаконного перетину Державного кордону України іноземними громадянами, провозу зброї,  контрабандних товарів. Проводився комплекс робіт щодо ліквідації об’їзних доріг, що ведуть до кордону.
Виконавчими комітетами органів місцевого самоврядування, що знаходяться в межах прикордонної смуги, разом з відділом прикордонної служби „Гірськ” проводилась робота по визначенню місць масового відпочинку населення, купання і рибальства, утримання і випасання худоби, базування маломірних суден та інших плавзасобів, порядку їх обладнання і використання.
З метою посилення протидії дитячій злочинності, бездоглядності, запобігання насильства над дітьми, передусім у неблагополучних сім'ях, виконані відповідні заходи, а саме:
Територію району було поділено на 8 дільниць, на яких працювали фахівці Щорського районного центру для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації (далі – Центр) із соціальної роботи. Діяльність цих  фахівців максимально наближена до сімей, які перебували у складних життєвих обставинах. Щомісяця з ними проводились методичні дні, під час яких фахівці навчали індивідуальним методам роботи з сім'ями, у яких існує проблема або реальна загроза бездоглядності, дитячої злочинності та насильства над дітьми. Також Центром, разом з іншими суб’єктами соціальної спрямованості, проводилися колективні заходи з цільовими групами, у складі сімей, які перебувають у скрутних життєвих обставинах, дітей та молоді, схильних до девіантної поведінки. Всього за звітний період було проведено 10 заходів з проблеми насильства, якими охоплено 135 учасників, 14 заходів з профілактики злочинності, якими охоплено 245 осіб.   
Спільно з Щорською кримінально-виконавчою інспекцією велась робота з профілактики вторинної злочинності серед неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом. У 2013 році, завдяки проведеній роботі зняті з обліку КВІ 3 неповнолітніх, які вчинили злочини та перебуває на обліку 1 неповнолітній, який вчинив злочин.
Спеціалістами та фахівцями Центру за звітний період було здійснено 260 соціальних інспектувань, в ході яких виявлено 55 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. В Центрі під соціальним супроводом перебувало 125 сімей, яким було надано 3438 соціальних індивідуальних послуг, в тому числі і спрямованих на встановлення нормального сімейного мікроклімату.
Службою у справах дітей райдержадміністрації  ведеться відповідна робота щодо соціального захисту неповнолітніх дітей, які проживають на території району.
Найбільш ефективними заходами попередження дитячої бездоглядності, безпритульності, профілактики негативних проявів серед дітей є проведення рейдів. Так, працівниками служби спільно з Центром, протягом  2013 року проведено 45 профілактичних рейдів „Діти вулиці”, під час яких спільно з органами опіки та піклування сільських та міської рад обстежено 60 сімей, попереджено 63 батьків про неналежне виконання своїх батьківських обов’язків. Службою ініційовано притягнення до відповідальності 19 батьків. Проводиться робота по своєчасному вжиттю заходів до батьків, які не виконують належним чином своїх батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дітей.
У вересні 2013 року відділом освіти райдержадміністрації проведено перевірку охоплення навчанням дітей шкільного віку. Станом на 10.09.2013 року всі учні загальноосвітніх закладів району приступили до навчання. Під час перевірки стану готовності навчальних закладів до нового навчального року порушень, що загрожують безпеці дітей не виявлено. В навчальних закладах району спільно зі Щорською ЦРЛ проводиться робота з попередження пияцтва, наркоманії та інших шкідливих звичок. У планах роботи шкіл передбачено різні форми роботи з дітьми по даній тематиці.
При Щорській райдержадміністрації створена і діє спостережна комісія до складу якої входить 8 осіб, 4 із них представники громадських організацій. Голова спостережної комісії кожну першу суботу місяця проводить особистий прийом громадян, звільнених від відбування покарання, з питань соціальної адаптації  (дні проведення особистого прийому повідомляються через районну газету „Промінь”).
Питання попередження та профілактики правопорушень, а також стану криміногенної ситуації в районі,  постійно висвітлюються в засобах масової інформації.
Зважаючи  на вищевикладене, враховуючи висновок та рекомендації постійної комісії районної ради з питань законності регламенту та депутатської діяльності, керуючись ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила:
    1.Зняти з контролю рішення 3 сесії районної ради 6 скликання від 11 березня 2011 року «Про районну комплексну програму профілактики правопорушень на 2011-2013 роки», як таке, що, в основному, виконано.
2.  Рекомендувати Щорській райдержадміністрації врахувати недоліки з виконання Програми та спільно з правоохоронними органами розробити аналогічну Програму на 2015-2017 роки  подавши її на затвердження сесії районної ради.


Голова районної ради                                                 І.Г. Орда


Комментариев нет:

Отправить комментарий