пятница, 1 августа 2014 г.

Буде новий ставок у Щорсі

На виїзді зі Щорса в бік Гвоздиківки по ліву руку від дороги не можна не помітити великі земляні роботи. Донедавна за чагарниками та заростями й не видно було водойми, яку до того ще й завалили сміттям та усіляким непотребом. За ініціативи Віктора Коваля років із п’ять тому мешканці вулиці імені Янки Купали обладнали спортивний майданчик із турніком, брусами,
футбольним майданчиком. Тут же із товстої колоди зробили стіл та сидіння – чудове місце
Колись у давні часи там проходило старе русло Снові. Згодом річка змінила свій напрямок. Але тут залишилася водойма, на дні якої б’ють джерела. Віктор Григорович в уяві бачив на цьому місці райський куточок для відпочинку дорослих і дітей. Але для того, щоб мрія стала реальністю, спочатку потрібно було міськраді прийняти відповідне рішення про благоустрій даної території. Тодішній заступник міського голови О.М. Виставнога (Царство йому Небесне) провів обстеження території. Таким чином з’явився дозвіл на вирубку 48 дерев та чагарників, що заважають.
- Втілення задуманого стало можливим завдяки підтримці багатьох людей, говорить Віктор Григорович. – Депутат обласної ради О.Д. Веселий дав техніку: гідравлічний та тросовий екскаватори, бульдозер. Згодом С.Д. Веселий виділив КамАЗа для вивезення землі. Директор ВПУЛГ І.С. Вдовенко обіцяв допомогти в облаштуванні місця відпочинку.
Щодо сусідів В.Г. Єрмоленка, то вони виявили йому дружню підтримку. Прибирали, вивозили сміття, вирубували кущі та дерева, виконували іншу роботу Володимир Тур, Роман Бібік, Олександр Хуторний, Максим Павленко, Валерій Коновець, Віктор Коваль, Петро Чегринець та інші. Сини Віктора Григоровича Саша і Костя також постійно допомагають, дружина Валентина варить обіди. Хто як може – висловлює свою підтримку. Приміром, почувши, що на це будівництво приїде кореспондент, миттєво зібралися усі, хто не був на роботі. Хтось із жінок «відірвався» від плити, хтось кинув на городі сапу. Відклали свої справи й чоловіки. Прийшли захищати В.Г. Єрмоленка й пенсіонери. Виявляється, серед багатьох прихильників знайшлася людина, якій така похвальна ініціатива не подобається. З її подачі сюди зачастили різні перевіряльники.
Після таких візитів просто руки опускаються. Між тим В.Г. Єрмоленко у цю справу вклав немалі власні кошти. Лише дизельного пального для роботи екскаваторів та бульдозера вже придбав на 30 тис. грн. Однак грошей Віктор Григорович не шкодує. Не приховує, що, почувши про добру справу, люди також надають посильну допомогу. Однак жодної копійки тут не взяли. На ініціативу мають одну відповідь: хочете зробити свій внесок – придбайте для техніки солярку. І так дійсно роблять ті, хто «заразився» ідеєю доброчинності.
Тож не дивно, що Тетяна Антонович, Ольга Павленко, Валерій Коновець, Надія Шевченко, Петро Свириденко, пенсіонерка О.О. Демиденко, а трішки пізніше до них приєднався і Віктор Коваль – ініціативна група підтримки Віктора Єрмоленка, миттю зібралася відстоювати його. Він, мовляв, день при дні печеться на сонці, а вночі ще й техніку стереже. Ліквідатор аварії на ЧАЕС часто хворіє. Тож годину-другу в лікарні під крапельницею – і знову туди, де кипить робота.
Коли 22 липня розпочинали цю добру справу, говорили, що за тиждень справляться з роботою. Минуло більше десяти днів, а кінця й краю не видно. Але ентузіазм не згасає. Тим паче, що лави добровільних помічників ростуть. Щоранку біля дяді Віті підліток Артур Лєбєдєв. Треба гілки відтягти – миттю друзів збере. Почувши, що тут можна буде купатися, безплатно ловити рибу, взимку кататися на ковзанах, ще раз оглянув будівельний майданчик і зітхнув: «Та-а-ак, роботи у нас іще багато».
Втім, у народі не випадково кажуть, що гуртом добре й батька бити.
Валентина
ВОЛОКУШИНА
Фото автора





відпочинку. До речі, теплими вечорами тут полюбляє збиратися молодь, поспівати під гітару. Ще один Віктор – Єрмоленко - багато років виношував ідею облагородити цей куточок природи, створити щось на кшталт культурно-спортивного комплексу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий