понедельник, 18 августа 2014 г.

В унісон з вимогами часу

На порядок денний 24 сесії районної ради шостого скликання виносилось більше 26 питань. До їх розгляду, окрім присутніх 34 депутатів, долучилися керівники сільських та міської рад, управлінь та відділів райдержадміністрації. У роботі сесії взяв участь голова РДА Павло Мірошниченко.

Засідання почалося з розгляду блоку бюджетних питань: звіту про виконання районного бюджету за І півріччя, внесення змін до рішення районної ради від 31 січня 2014 року «Про районний бюджет на 2014 рік». Їх представляв начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Іваницький. Потім було обговорене звернення до Щорської районної ради народних депутатів України щодо підтримки законодавчої ініціативи про збільшення розміру мінімальної заробітної плати. У депутатів виникло щодо цього багато питань, які обговорювалися не лише на сесії, а й на попередніх засіданнях комісій. Заковикою стало голосування: жоден з варіантів внесених рішень не пройшов.
Далі увазі депутатів була запропонована тема ходу виконання Програми використання та охорони земель Щорського району Чернігівської області на 2011-2020 роки, затвердженої рішенням 6 сесії районної ради 6 скликання від 29 липня 2011 р. Озвучувала її представниця районного земвідділу Валентина Поцелуєва. З її виступу слідувало: негараздів у земельних правовідносинах вистачає, але вирішувати ці негаразди заважає нестача коштів, так зване замороження низки цільових програм.
Обмінялись думками присутні щодо стану виконання комплексної програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки (представляв депутат, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА Олексій Колотуша), щодо інформації керівника державної служби ветеринарної медицини у Щорському районі Володимира Білашка про роботу структурних підрозділів.Результатом обговорень стала спільна позиція: дотримуватися нормативних документів постанов Кабміну, затверджених місцевих заходів, пропагувати здоровий спосіб життя, здорові цінності. Загалом позиція більшості присутніх на сесії депутатів йшла в унісон з невідкладними вимогами часу по вдосконаленню системи рад. А у підтексті деяких виступів чітко простежувалася тенденція до прискорення дій задля благополуччя людей.
Вже після закриття сесії головуючий на ній І.Г. Орда надав слово представникам райвійськкомату, які винесли для аналізу ситуацію з призовом військовозобов’язаних громадян. Картина вимальовувалася неоднозначна, іноді навіть супе-речлива. Сільські голови у відповідь військовим пропонували свої шляхи виходу із проблем.
Від редакції. Рішення 24 сесії 6 скликання можна прочитати на блозі «Променя».
Олена КОМПАНЕЦЬ Фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий