пятница, 1 августа 2014 г.

Дві аварії, одна смерть

Про дорожньо-транспортні пригоди, які сталися в Щорсі, читачам «Променя» розповів начальник місцевого відділення ДАІ В.А. Пискун.


- Двадцять першого липня на околиці міста загинула людина. Був це уродженець Щорса, прописаний нині у Городні, 1992 р.н. Того дня пройшов дощ. Молодий чоловік після 17-ої години їхав на китайському мопеді по шляхопроводу. З якоїсь причини він звернув на зустрічну смугу і врізався в транспортну огорожу, від удару втративши свідомість. Непритомне тіло незабаром побачили місцеві мешканці, які й викликали швидку допомогу. Постраждалого доставили в районну лікарню, проте зусилля медиків не принесли результату: через отримані травми (зокрема – внутрішніх органів) чоловік незабаром помер.
А 27 липня після 17 години сталася аварія в райцентрі по вулиці Р.Люксембург, неподалік залізничного переїзду. Місцевий мешканець, 1972 р.н., перед тим випив і не втримався від спокуси проїхатися на мопеді. Рухався він у бік центрального ринку, але робив це невпевнено, «вихляючи» на дорозі. Врешті-решт виїхав на зустрічну смугу і врізався у машину марки ВАЗ. Водій легковика намагався уникнути зіткнення, гальмівний шлях його транспортного засобу сягнув 8 метрів, але… Результат дорожньо-транспортної пригоди – мопедист зі струсом мозку та іншими тілесними ушкодженнями (добряче розсічені брови) потрапив до лікарні, в його мопеда розбитий двигун. В автомобіля ж пошкоджені переднє ліве крило, лобове скло, розірване колесо. Через день, коли п’яний водій мопеда прийшов до нормального стану, трохи оговтавшись від отриманих травм, співробітники державтоінспекції склали на нього протокол про порушення правил дорожнього руху. Міру покарання йому визначить суд. (Скоріш за все це буде штраф від 3400 до 5950 грн.).
Загалом з початку року співробітники державтоінспекції склали 55 протоколів на водіїв, які керували транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Для 11 з них все скінчилося позбавленням прав на водіння, ще з десяток відбулися адміністративним арештом, інших же покарали грошовими стягненнями. З огляду на вищенаведене, хочу нагадати всім власникам мопедів і скутерів про необхідність оформити права на водіння, мати шоломи і здійснити реєстрацію транспортних засобів. Принагідно звертаю увагу батьків на те, що в період шкільних канікул вони повинні приділяти більше уваги своїм дітям, контролювати їхнє перебування на вулиці і розповідати про основи правил дорожнього руху.

Комментариев нет:

Отправить комментарий