понедельник, 18 августа 2014 г.

Медогляд проходить нелегко

Як можна оцінити стан здоров’я мобілізованих? На це запитання відповідає головний лікар ЦРЛ Микола Куценко:

- З моменту оголошення третьої хвилі мобілізації сотні чоловіків з усіх населених пунктів району майже штурмом брали лікарські кабінети. Колосальне навантаження на лікарів межувало з нелюдськими можливостями, бо ж, окрім потенційних захисників, приймати і вислуховувати доводилося і жінок, і дітей, словом, усіх, хто справді захворів. (Приміром терапевти Ганна Стеченко й Анатолій Королецький працювали до 20-00 без перерви на обід.) Тому було багато незадоволених, ображених. Скаржилися всі й на всіх.
Загалом же цей медогляд засвідчив, що здебільшого кожен другий чоловік після 40 років має проблеми зі здоров’ям. Є серед них такі, котрі після служби у лавах армії жодного разу не зверталися у лікарню і тому на цей час уже мають цілий «букет» захворювань.
Цей медогляд (він у всіх на слуху) має завершитися до 4 вересня. Вважаю, що зривів не буде, що емоції потроху вщухають. А у перші дні справді складно було працювати всім фахівцям, особливо невропатологу, офтальмологу, отоларингологу, дерматологу, психіатру, працівникам лабораторії та іншим. Бо окрім цього медогляду, лікарі мали ще проводити обходи хворих у відділеннях. Складно і фізично, і морально, адже до цього всього нам би ще треба повчитися умінню дотримуватися елементарної етики, культури поведінки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий