вторник, 12 августа 2014 г.

На-брид-ло!

Той факт, що бідній рибі у нашій багатостраждальній річці Снов нема спокою ані вдень, ані вночі, є беззаперечним. «Чавлять» її, як тільки можуть: «кнопками» (електровудками), «телевізорами» (сітками), ультразвуком.

23 липня ми були на рибалці в урочищі «Циганське». Вже о 6-ій ранку за течією пливла мертва риба – в основному дрібна: плотва, червоноперка тощо. Стало зрозуміло: вночі тут пройшлися з електровудкою. Минуло якихось півгодини, і з’явилися на човнах-плоскодонках нові «спеціалісти», які перегородили річку 3-4 рази сітями (довжиною метрів з 200). Мимоволі виникає запитання: а що може потім впіймати вудкою чи спінінгом звичайний рибалка, якщо навіть він займається улюбленою справою з дитинства? І, зважте, робить це не для кишені чи наживи, а для душі. Питання риторичне…
Один з нас протягом кількох останніх років «упіймав» спінінгом 6 «телевізорів» метрів по 20-25 кожен. Все це «добро» пішло у сміттєвий контейнер, бо подібними снастями нормальні рибалки не користуються.
Якщо надалі на Снові продовжуватимуть безкарно промишляти браконьєри, то в майбутньому наші земляки бачитимуть рибу хіба що на малюнках або в Інтернеті. Тому група місцевих рибалок-любителів вирішила конкретно протидіяти усіляким негідникам, які нищать нашу природу. Рано чи пізно, але їхнім злодіянням прийде кінець. Навіть з огляду на те, що у «компетентних органів» явно «не доходять руки» до цієї справи. Якщо ж «органи» не знають про браконьєрство (в чому виникають великі сумніви), то хай вивчать білоруський досвід боротьби з цим явищем.
М.ОСТАПЕНКО, В.МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий