вторник, 26 августа 2014 г.

Сини – до Дня Незалежності

- Перший – Сергійко. Народився 24 серпня 2010-го. Він «зламав» усі прогнози лікарів, - розповідає мама хлопчика Людмила Максименко зі Щорса. – На плановому огляді 19 серпня вони сказали, що пологи ще нескоро, і я зі спокійною душею поїхала в Гірськ до мами. А 23-го ввечері почалося…


Чоловік (він – прикордонник) – на службі, пологове відділення у Щорсі – на ремонті, додзвонитися нікуди не можемо. Виручив сусід, що приїхав у Гірськ на дачу своєю машиною. Вони з моєю мамою довезли мене в Чернігів близько опівночі. А о шостій двадцять 24 серпня народився Сергійко.
Так День Незалежності в перший раз став у сім’ї Людмили та Олександра подвійним святом.
- А через 2 роки я завагітніла вдруге, - продовжує жінка. – Приблизно в той самий час. Куми, друзі постійно «підколювали»: мовляв, не інакше – запланували ще одну «незалежну дитину». І дожартувались. Тепер народжувати довелося в Городні, бо в Щорському пологовому знову був ремонт. Цього разу за кермом був брат чоловіка. У групі підтримки були чоловік, дружина його брата і теща (вона – медпрацівник).
- Наш другий син Артемко з’явився на світ о першій двадцять ночі. На календарі було 24 серпня 2013 року. Якби планували, нізащо б так не вийшло. Це був другий День Незалежності, який я провела в пологовому будинку. Тепер у нашій сім’ї це свято уже не подвійне – потрійне.
- Хлопці козацької вдачі?
- Старший уже виявляє свій незалежний характер. Він серйозний. З іграшок любить машини, танки, літаки. З їжі – український борщ. Молодший більш поступливий, більше посміхається.
Думаю, зуміємо виховати їх патріотами.

Марія ІСАЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий