воскресенье, 23 ноября 2014 г.

За півгодини тринадцять тушок обскубує

Менянин Володимир Руденко змайстрував агрегат, який суттєво спростив процедуру обробітку тушок птиці.


– Я давно виношував цю ідею, десь року з півтора, - каже чоловік. – Надивився трохи матеріалу в Інтернеті, сам додумав. Такі скубарки виготовляють у Росії, дороге задоволення - до півтисячі доларів коштує. Тож поморочився трохи – і маю надійного помічника маминим рукам. Основа мого винаходу – барабан зі старої пральної машини-автомату, мені його за символічну суму віддали. А оці гумові «пальчики» я поштою виписав з дніпропетровського «Південмашу». Двигун вдома знайшов – у мене усілякого залізяччя повно, люблю щось крутити, майструвати.
Виготовлений Володимиром агрегат працює за принципом відцентрування: ошпарену окропом тушку треба кинути у барабан, де під час швидкісного обертання ребристі гумові «пальчики» обскубують пір’я.
– Ми завжди тримаємо чимало птиці, тож цей синів агрегат дуже мені стає у нагоді, - каже Наталія Степанівна, мама винахідника. – Нещодавно бройлерів різали, то за півгодини 13 тушок обскубли. Зручно.
Жінка не приховує, що пишається своїм Володею: руки у сина справді вправні, а голова світла. Кілька років тому разом із двома товаришами змайстрував агрегат, котрий пиляє і коле дрова. За сезон ця установка може опрацювати до тисячі кубометрів деревини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий