воскресенье, 23 ноября 2014 г.

Пожежі. Гірка статистика

З початку 2014 року на території району виникло 110 пожеж (проти 47 за аналогічний період минулого року).
Орієнтовні збитки склали 2 млн. 530 тис. 895 грн., врятовано матеріальних цінностей на близько 3 млн. 650 тис. грн. Було знищено та пошкоджено 43 будівлі (22 - торік, загинули у вогні 3 особи (в 2013-му – 2). Великої екологічної та матеріальної шкоди завдав людський фактор – насамперед, випалювання сміття, сухої трави, що в свою чергу призвели до займання будівель та споруд.
За останній тиждень виникло 5 пожеж.
10 листопада в с.Кучинівка у господарстві місцевого мешканця, 1960 р.н., через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення зайнялася господарча будівля. Завдяки своєчасному інформуванню та реагуванню пожежу вдалося приборкати на ранній стадії. Поблизу с.Чепелів внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи зайнялось торфовище площею близько 4 га. Гасіння такої пожежі потребує великих витрат паливо-мастильних матеріалів (як приклад – для гасіння торфовища на площі 1 м кв. потрібно 1000 л води, в пожежній автоцистерні 2800 л води). Завдяки коштам підприємців, які постійно допомагають пожежній частині в придбанні паливо-мастильних матеріалів, ми маємо можливість лише реагувати на надзвичайні події. (Держава пожежні частини забезпечує на 0,5 процента від потреби).
З 11 по 12 листопада караулом ДПРЧ здійснювалося гасіння пожежі, внаслідок чого було ліквідовано займання близько 2,3 га торфовища.
12.11.2014 року в м.Щорс від необережного поводження з вогнем загорілася господарча будівля, пожежа була ліквідована на ранній стадії.
16.11.2014 року в с.Млинок виникла пожежа житлового будинку, на місці виявлено тіло жінки 1973 р.н. Як показала судово-медична експертиза, причиною смерті стало гостре отруєння чадним газом. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем загиблої.
Також при випалюванні сухої трави на власному подвір’ї жителькою с.В. Щимель 17.11.2014 року виникла пожежа на площі близько 1 га. Вогонь міг нанести значних збитків, оскільки поширювався в житловому секторі, й при приїзді пожежного автомобіля вже підбирався до будівель та споруд.
Від керівництва районного сектора управління державної служби з надзвичайних ситуацій прошу мешканців Щорсівщини пам’ятати та дотримуватись правил пожежної безпеки. Це дозволить не стати винуватцем пожежі, уникнути зайвих матеріальних втрат та не спричинити загрозу власному життю й безпеці оточуючих людей.
А.ТЕРЕЩЕНКО, начальник РС УДСНС

Коментар з приводу
Чималий громадський резонанс спричинила подія у Щорсі: пожежа минулої середи в пункті зберігання гуманітарної допомоги фонду «Ми – разом». Пожежні вважають, що «якась особа необережно повелася з вогнем». Зазвичай таке стверджують, коли виникає підозра на підпал. Ну чи повірить хтось у випадковість або фантазію, що «невідомий» підніс «необережно» вогонь до приміщення і зник до приїзду пожежних? І чи знайдуть правоохоронці палія?

Комментариев нет:

Отправить комментарий