пятница, 14 ноября 2014 г.

Соціальні гарантії для учасників бойових дій

Ухваленими Верховною Радою України змінами до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» до учасників бойових дій віднесено військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, а також працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення.


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413 рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається міжвідомчою комісією, яка утворюється державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Отриманий статус підтверджується посвідченням учасника бойових дій.
Згідно із Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасник бойових дій має право, зокрема, на такі пільги: безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування; 75-процентну знижку плати за житло, житлово-комунальні послуги або тверде паливо (за відсутності центрального опалення); безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту.
Такі ж види пільг, але в розмірі 50-процентів, матимуть члени родин загиблих в АТО – за наявності встановленого статусу члена сім’ї загиблого та відповідного посвідчення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий